Home / SVET / Biden mal pozitívny test na COVID-19, pociťuje mierne príznaky

Biden mal pozitívny test na COVID-19, pociťuje mierne príznaky

18.7.2024 (SITA.sk) – Americký prezident Joe Biden mal pozitívny test na COVID-19 počas stredajšej cesty v Las Vegas. Biely dom uviedol, že prezident pociťuje „mierne príznaky“ vrátane „všeobecnej nevoľnosti“ z infekcie.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre uviedla, že Biden odletí do svojho domu v Delaware, kde sa „samoizoluje a bude počas toho času naďalej plne vykonávať všetky svoje povinnosti“.

Biden mal v stredu popoludní vystúpiť na podujatí UnidosUS v Las Vegas v rámci snahy zhromaždiť hispánskych voličov pred novembrovými voľbami. Namiesto toho odišiel na letisko, aby odletel do Delaware, kde už plánoval stráviť predĺžený víkend vo svojom dome v Rehoboth Beach.

Prezidentova diagnóza prichádza uprostred intenzívneho skúmania jeho zdravia a kondície po nedávnej katastrofálnej diskusii s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorá vyvolala vlnu obáv medzi demokratmi, že Biden nie je schopný získať ďalšie prezidentské obdobie.

Biden opatrne nastupoval do lietadla Air Force One a novinárom, ktorí s ním cestovali, povedal: „Cítim sa dobre.“ Prezident nemal rúško, keď kráčal do lietadla.

Viac k témam: Americký prezident, COVID-19, Koronavírus
Zdroj: SITA.sk – Biden mal pozitívny test na COVID-19, pociťuje mierne príznaky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA zaútočili na sklady zbraní jemenských povstalcov strategickými bombardérmi

Úder sa považuje aj za nepriame varovanie Iránu, ktorý je hlavným podporovateľom húsíov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *