Home / SVET / Stoltenberg nesúhlasí s tým, aby Poľsko zostreľovalo rakety nad Ukrajinou

Stoltenberg nesúhlasí s tým, aby Poľsko zostreľovalo rakety nad Ukrajinou

15.7.2024 (SITA.sk) – Odchádzajúci generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg je proti tomu, aby Poľsko zostreľovalo ruské rakety v ukrajinskom vzdušnom priestore. Stoltenberg to povedal v rozhovore pre ukrajinskú národnú televíziu, informuje web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

O možnosti, že by Varšava zostreľovala ruské rakety letiace cez Ukrajinu smerom k Poľsku, sa hovorí v nedávno podpísanej poľsko-ukrajinskej bezpečnostnej dohode. Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski síce uviedol, že o tejto otázke sa stále diskutuje, ale minister obrany Władysław Kosiniak-Kamysz vysvetlil, že pre tento krok je potrebné rozhodnutie celého NATO.

Stoltenberg v rozhovore na túto tému povedal, že „NATO bude podporovať Ukrajinu a teraz sme našu podporu zvýšili… Ale politika NATO sa nemení, nebudeme sa zapájať do tohto konfliktu.“ Šéf Severoatlantickej aliancii zároveň vyjadril podporu tomu, aby Ukrajina mohla zasahovať vojenské ciele v Rusku západnými zbraňami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: Generálny tajomník NATO, Poľsko, Poľský minister obrany, Poľský minister zahraničných vecí, ruské rakety, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Stoltenberg nesúhlasí s tým, aby Poľsko zostreľovalo rakety nad Ukrajinou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA zaútočili na sklady zbraní jemenských povstalcov strategickými bombardérmi

Úder sa považuje aj za nepriame varovanie Iránu, ktorý je hlavným podporovateľom húsíov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *