Home / SVET / Prezident Pellegrini navštívi Budapešť, stretne sa s maďarským prezidentom aj predsedom Národného zhromaždenia

Prezident Pellegrini navštívi Budapešť, stretne sa s maďarským prezidentom aj predsedom Národného zhromaždenia

15.7.2024 (SITA.sk) – Prezident Peter Pellegrini absolvuje vo štvrtok 18. júla oficiálnu návštevu Maďarska. Na pláne má stretnutie s maďarským prezidentom, ako aj s predsedom Národného zhromaždenia Maďarska.

Program sa začne o 10:00 oficiálnym privítacím ceremoniálom na Námestí Lajosa Kossutha v Budapešti. Následne sa Pellegrini stretne s maďarským prezidentom Tamásom Sulyokom v Róheim Villa. Po ich rokovaní bude nasledovať spoločné tlačové vyhlásenie pre médiá. Informovala o tom Kancelária prezidenta SR.

Popoludní program prezidenta pokračuje o 14:00 stretnutím s predsedom Národného zhromaždenia Maďarska Lászlóm Kövérom v budove maďarského parlamentu. Na záver svojej prvej oficiálnej návštevy Maďarska položí Pellegrini o 15:00 veniec k pamätnej tabuli Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera – slovenským Židom, ktorým sa podarilo utiecť z táboru smrti v Osvienčime a podať správu o tom, čo sa tam deje. Ich 32-stranová správa sa stala jedným z najdôležitejších dokumentov druhej svetovej vojny.

Viac k témam: maďarský prezident, Národné zhromaždenie, Prezident Slovenskej republiky, zahraničná návšteva
Zdroj: SITA.sk – Prezident Pellegrini navštívi Budapešť, stretne sa s maďarským prezidentom aj predsedom Národného zhromaždenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *