Home / SVET / Do NATO nás môžu pozvať kedykoľvek, vraví ukrajinská vicepremiérka

Do NATO nás môžu pozvať kedykoľvek, vraví ukrajinská vicepremiérka

14.7.2024 (SITA.sk) – Podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová uviedla, že pozvanie Ukrajiny do Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) môže prísť kedykoľvek. Referuje o tom web Ukrajinská pravda.

Podľa Stefanišynovej spojenci vo vyhlásení samitu jasne uviedli, že cesta Ukrajiny do NATO je nezvratná. Poznamenala, že rokovania o tomto znení neboli jednoduché.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Spolu s našimi priateľmi sme si však uvedomili, aké dôležité je zabezpečiť, aby budúcnosť Ukrajincov nemohla byť vyjednávacím bodom pri rokovaniach s agresorom. Žiadne hrozby, výzvy či voľby nezmenia fakt, že budúcnosť Ukrajiny je v NATO,“ uviedla Stefanišynová.

„Odsúhlasilo to 32 členských štátov NATO a akékoľvek zmeny tohto rozhodnutia si budú vyžadovať jednomyseľný konsenzus,“ dodala.

„Pozvánka pre Ukrajinu zostáva na programe a môže prísť kedykoľvek. Kým čakáme na tú chvíľu, Ukrajina sa čoraz viac vojensky a politicky integruje do aliancie,“ vyhlásila Stefanišynová.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku integráciu, rusko-ukrajinský konflikt, Samit NATO, ukrajinské členstvo v NATO, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Do NATO nás môžu pozvať kedykoľvek, vraví ukrajinská vicepremiérka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *