Home / SLOVENSKO / Hlas podporuje mier na Ukrajine, ale taký, ktorý podľa Tomáša rešpektuje územnú celistvosť

Hlas podporuje mier na Ukrajine, ale taký, ktorý podľa Tomáša rešpektuje územnú celistvosť

7.7.2024 (SITA.sk) – Koaličná strana Hlas-SD podporuje ukončenie bojov na Ukrajine, avšak mier musí byť spravodlivý a rešpektujúci územnú celistvosť nášho východného suseda. V diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3 to povedal minister práce Erik Tomáš.

Reagoval tým na výrok predsedu vlády Roberta Fica, ktorý povedal, že ak by mu to zdravie dovolilo, išiel by s maďarským premiérom Viktorom Orbánom na cestu do Kyjeva a do Moskvy s cieľom hľadať mierové riešenie konfliktu. Predstavitelia Európskej únie a NATO sa však vyjadrili, že Orbán nemá na rokovania žiadny mandát.

Nemusíte mať obavy, že by aj tieto prístupy, ktoré vyriekol pán premiér, by nejakým spôsobom spochybňovali zahranično-politickú orientáciu Slovenska,“ uviedol Tomáš. Doplnil, že Hlas jasne povedal, že SR musí byť súčasťou Európskej únie a NATO. „Tam sa proste nič nemení,“ dodal minister.

Viac k témam: diskusná relácia V politike, Maďarský premiér, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, monitor, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Hlas podporuje mier na Ukrajine, ale taký, ktorý podľa Tomáša rešpektuje územnú celistvosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vládny špeciál so Slovákmi pristál v Bratislave, z Libanonu boli evakuovaní spolu s ďalšími občanmi (video)

Vládny špeciál priviezol 46 osôb, z čoho 25 boli občania Slovenska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *