Home / SLOVENSKO / Konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie, Fico podporuje okamžité prímerie a začiatok mierových rokovaní

Konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie, Fico podporuje okamžité prímerie a začiatok mierových rokovaní

6.7.2024 (SITA.sk) – Premiér Robert Fico (predseda strany Smer-SD) apeluje na spravodlivý mier na Ukrajine a na začatie prímeria a mierových rokovaní.

Uviedol to v statuse na sociálnej sieti, v rámci ktorého pripomenul, že vo svojom prejave počas piatkových osláv sviatku sv. Cyrila a Metoda na Devíne vyjadril podporu iniciatíve maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý v uplynulých dňoch navštívil hlavné mestá Ukrajiny i Ruska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Stretnutie Viktora Orbána s Vladimirom Putinom v Moskve (fotografie)

Fico v statuse zdôraznil, že rusko-ukrajinský vojnový konflikt nemá vojenské riešenie. Mierových rokovaní by sa podľa neho mali okrem Ruska a Ukrajiny zúčastniť i Spojené štáty americké, Čína a Európska únia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ak pred mierovými rokovaniami dostane prednosť ďalšia eskalácia napätia, nebuďme prekvapení z novej, podstatne strašnejšej kvality vojnového konfliktu na Ukrajine,“ napísal predseda Vlády SR.

Fico sa tiež vyjadril, že mier nemožno dosiahnuť ultimátami či kladením nerealistických podmienok.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Návšteva Viktora Orbána v Kyjeve (fotografie)

Mierové rokovania budú mimoriadne náročné, ale pre celý svet bude najlepšie, ak by sa nasledujúce mesiace, možno roky vzájomného zabíjania nahradili mesiacmi ťažkých rokovaní, ktoré by viedli k spravodlivému mieru,“ uviedol a zdôraznil, že mier by mohol zdynamizovať rokovanie o vstupe Ukrajiny do EÚ, ktoré Slovensko podľa premiéra plne podporuje.

Viac k témam: Maďarský premiér, Mierové rokovania, Premiér Slovenskej republiky, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Vstup Ukrajiny do EÚ
Zdroj: SITA.sk – Konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie, Fico podporuje okamžité prímerie a začiatok mierových rokovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák vojensky podporuje Ukrajinu a vysmieva sa do tváre proruským politikom koalície, chváli ho Bátor

Bátora však zaráža, že pre ministra je darovanie vojenského materiálu podporou vojny, no komerčný predaj len obchodom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *