Home / SLOVENSKO / Svätí Cyril a Metod položili základný kameň slovenskej kultúry, ich odkaz si pripomenul prezident Pellegrini na púti v Nitre (video)

Svätí Cyril a Metod položili základný kameň slovenskej kultúry, ich odkaz si pripomenul prezident Pellegrini na púti v Nitre (video)

5.7.2024 (SITA.sk) – Svätí Cyril a Metod položili základný kameň slovenskej kultúry, viery a písma. Uviedol to prezident Peter Pellegrini pri príležitosti sviatku svätých Cyrila a Metoda.

Ako uviedol, nesmieme zabudnúť na to, kto sme, kto sú naši predkovia a čo museli obetovať. Pellegrini sa v piatok zúčastnil na celonárodnej Cyrilo-metodskej púti.

„Som rád, že si na celom Slovensku každoročne pripomíname odkaz dvoch velikánov našich dejín sv. Cyrila a Metoda. Položili základný kameň našej kultúry, viery a písma. Tým nás zaradili medzi moderné spoločnosti vtedajšieho sveta,“ povedal Pellegrini na svojej sociálnej sieti s tým, že svätí Cyril a Metod priniesli na územie Slovenska oveľa viac.

„Pod ich vplyvom sa spoločenské elity vtedajšej doby dokázali zjednotiť a budovať prosperujúcu kultúrnu a vzdelanú spoločnosť. Nedali sa zlomiť nepriaznivými okolnosťami a svoju pravdu obhajovali pokojným a mierumilovným spôsobom, ktorý nikdy neznečistili krvou či nevraživosťou,“ doplnil prezident a zdôraznil, že toto sú hodnoty, ktoré sú aktuálne aj dnes, a preto netreba zabúdať na ich odkaz.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Cyrilo-metodská národná púť, Prezident SR, Sviatok svätého Cyrila a Metoda
Zdroj: SITA.sk – Svätí Cyril a Metod položili základný kameň slovenskej kultúry, ich odkaz si pripomenul prezident Pellegrini na púti v Nitre (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Premiér Fico sa vráti k pracovným povinnostiam, s ministrom Takáčom pôjde na žatvu a navštívi družstvo pri Trnave

So zástupcami Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa oboznámi s priebehom tohtoročnej žatvy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *