Home / SLOVENSKO / Súčasťou festivalu Pohoda bude opäť aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku

Súčasťou festivalu Pohoda bude opäť aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku

4.7.2024 (SITA.sk) – Súčasťou festivalu Pohoda bude už po šestnástykrát aj Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku.

Prostredníctvom rôznorodých aktivít sa tak účastníci budú môcť dozvedieť viac o tom, čo všetko prinieslo 20-ročné členstvo Slovenska v EÚ. Informovala o tom hovorkyňa Zastúpenia EK na Slovensku Ingrid Ludviková.

Príde aj špeciálny hosť

EUrópa stage ponúkne nielen hudbu, ale aj diskusie s odborníkmi či zaujímavými hosťami na aktuálne témy.

Diskusie Café Európa budú zamerané na slušnú a odolnú spoločnosť, vojenský konflikt na Ukrajine, a návštevníkov čaká aj diskusia so špeciálnym hosťom.

Zastúpenie EK na Slovensku sa bude na festivale realizovať aj v EÚ Fun zóne, ktorá bude plná zábavných a vzdelávacích aktivít pre všetky vekové kategórie.

Návštevníci tak získajú užitočné informácie, zúčastnia sa interaktívnych hier či súťaží a môžu vyhrať zaujímavé ceny.

Diskutovať budú veľvyslanci

Nachystaná je aj prezentácia Európskej iniciatívy občanov, ktorá ponúka možnosti, ako sa aktívne zapojiť do formovania európskej politiky a budúcnosti EÚ.

Rôzne vzdelávacie aktivity majú pripravené aj partneri Zastúpenia EK na Slovensku, ako napríklad SAAIC – Národná agentúra programu Erasmus+, NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže, a Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Diskusia Café Európa sa na festivale Pohoda uskutoční v piatok 12. júla o 11:30 a bude sa vysielať aj online.

Diskutovať budú veľvyslanec Ukrajiny Myroslav Kastran, veľvyslanec Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Nigel Baker, veľvyslanec Poľska Meciej Ruzcaj, veľvyslanec Česka Rudolf Jindrák či Jana Kobzová z Európskej rady pre zahraničné vzťahy.

Viac k témam: Festival Pohoda
Zdroj: SITA.sk – Súčasťou festivalu Pohoda bude opäť aj Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Moravskom Svätom Jáne pobodali muža. Páchateľ vošiel do predajne, kde ho mal vyrušiť samotný majiteľ

Majiteľa napadol ešte na námestí, kde mu už ale v ďalšom konaní zabránili občania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *