Home / SLOVENSKO / Slovenskí vojaci sa zúčastnia na cvičeniach doma aj vo svete a navštívia nás aj zahraničné ozbrojené sily

Slovenskí vojaci sa zúčastnia na cvičeniach doma aj vo svete a navštívia nás aj zahraničné ozbrojené sily

2.7.2024 (SITA.sk) – Slovenskí vojaci sa aj druhom polroku 2024 zúčastnia na vojenských cvičeniach na území Slovenska aj v zahraničí. Rozhodla o tom vláda SR na rokovaní. Cieľom je zvýšenie komplexnej pripravenosti a zručností ozbrojených síl SR s prioritným dôrazom na výmenu skúseností v medzinárodnom meradle.

Prítomnosť zahraničných ozbrojených síl

Zároveň budú na našom území prítomné zahraničné ozbrojené sily na vojenských cvičeniach, súčasťou bude aj prechod zahraničných ozbrojených síl cez územie SR. Z materiálu Ministerstva obrany SR vyplýva, že v druhom polroku sa bude konať 43 cvičení na území Slovenska a 60 cvičení mimo územia SR.

Vzdušné sily OS SR čaká napríklad cvičenie Falcon Defender IV a tiež cvičenie Falcon Defender V. Okrem iných cvičení vzdušné sily v druhom polroku absolvujú aj multilaterálne cvičenie CGI, teda cvičenie radarových riadiacich jednotiek bojového použitia na udržanie ich spôsobilostí.

Medzinárodné cvičenia vzdušných síl

Sily pre špeciálne operácie čaká napríklad medzinárodné cvičenie Information Battlefield Experiment. Príslušníci Pozemných síl Ozbrojených síl OS SR sa zúčastnia na cvičení Toxic Valley 2024 či cvičení členských krajín NATO a .

Pozemné sily sa zúčastnia aj na medzinárodnom cvičení v Maďarsku Brave Warrior 2024. Vzdušné sily absolvujú medzinárodné cvičenia v Maďarsku, Bulharsku, Portugalsku, Nemecku či Česku. Sily pre špeciálne operácie čaká cvičenie Wawel Bridge v Poľsku či Noble Partner v Gruzínsku.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Rokovanie vlády, Vojenské cvičenia
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí vojaci sa zúčastnia na cvičeniach doma aj vo svete a navštívia nás aj zahraničné ozbrojené sily © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ste zameraný na úspech a výkon? Možno vám chýba sebaláska, vysvetľuje psychologička pri príležitosti Svetového dňa workoholikov

Pocit vyčerpania, nespavosť, nechuť do života či problémy s trávením. Aj to môžu byť príznaky syndrómu vyhorenia, ktorý v ostatnej dobe postihuje čím ďalej tým viac ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *