Home / SLOVENSKO / Pellegrini zostal podľa hnutia Slovensko rovnakým sluhom mafie. Je len podržtaškou vládnej koalície, tvrdí Remišová

Pellegrini zostal podľa hnutia Slovensko rovnakým sluhom mafie. Je len podržtaškou vládnej koalície, tvrdí Remišová

1.7.2024 (SITA.sk) – Hnutie Slovensko tvrdí, že prezident Peter Pellegrini po podpise zániku verejnoprávneho média Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) zostal „rovnakým sluhom mafie“ a „zasadil KO slobode slova„.

Médiá po vzore Orbána

Ficova vláda s cieľom udržať si moc za každú cenu potrebuje zrušiť objektívne médiá, ktoré pravdivo informujú o nespočetných zlyhaniach tejto vlády organizovaného zločinu. Po vzore Orbána si idú vytvoriť nové, poslušné médiá, ktoré budú o krokoch vlády informovať len v pozitívnom svetle,“ uviedol predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko Michal Šipoš.

Dodal, že tí, ktorí verili, že nový prezident bude konať v prospech ľudí a „pokusy o krivenie demokracie“ zastaví, sa hlboko mýlili.

Bolo mimoriadne naivné klamať ľudí, že sa z Pellegriniho raz stane demokrat. Tak, ako 20 rokov verne slúžil mafii, ukazuje, že bude robiť to isté aj z pozície prezidenta,“ doplnil Šipoš.

Podržtaška vládnej koalície

Názor, že Pellegrini „neslúži Slovensku, ale politikom vládnej koalície“ má aj poslankyňa a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová, ktorá je súčasťou poslaneckého klubu hnutia Slovensko.

Pellegrini svojimi prvými krokmi v úrade prezidenta len dokazuje, že nie je nezávislým prezidentom, ale len podržtaškou vládnej koalície. Tej svojim expresným podpisom v nedeľu v noci umožnil, aby škodlivý zákon o likvidácii verejnoprávnej televízie začal platiť hneď na druhý deň, 1. júla,“ uviedla Remišová. Dodala, že ľudia, ktorí volili Pellegriniho, „dostali prvú facku„.

Prezident Peter Pellegrini podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorým končí RTVS vo svojej súčasnej podobe. Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke hlavy štátu. Prezident zákon podpísal v nedeľu 30. júna. Zákon bol zároveň už zverejnený v zbierke zákonov s účinnosťou od pondelka.

Pellegrini podpísal zákon o Slovenskej televízii a rozhlase, pretože po oboznámení sa so schváleným textom zákona dospel k presvedčeniu, že nezakladá dôvodné podozrenia na nesúlad s Ústavou SR a nie je ani zásahom do slobody slova. Ako ďalej uviedol, v texte schváleného zákona nevzhliadol rozpor ani so súčasnými medzinárodnými normami, ktorými je Slovenská republika viazaná.

Podľa zákona schváleného parlamentom 20. júna verejnoprávne médium Rozhlas a televízia Slovenska nahradí Slovenská televízia a rozhlas (STVR). Za zákon hlasovalo 78 poslancov, pričom opozícia sa na hlasovaní nezúčastnila.

Materiál deklaruje zámer vytvoriť novú inštitúciu, ktorá bude objektívne napĺňať verejnoprávny charakter vysielania. Rovnako zdôrazňuje, že rozhlas a televízia sa formálne nerozdelia, no vytvoriť by sa mal priestor na samostatný rozvoj oboch.

Viac k témam: Maďarský premiér, predseda hnutia Slovensko, Prezident SR, Zákon o RTVS
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini zostal podľa hnutia Slovensko rovnakým sluhom mafie. Je len podržtaškou vládnej koalície, tvrdí Remišová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová upozorňuje na nezmyselnú dotáciu pre Migaľa. Takáč mu pridelil vyše 300-tisíc eur na projekt s pochybným prínosom

Podľa nej je nehorázne, že poslanec sa neštíti „vyciciavať štát".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *