Home / SLOVENSKO / Šimkovičová: Zavŕšili sme niekoľkomesačný náročný proces. Verím, že STVR bude spĺňať atribúty verejnoprávneho média

Šimkovičová: Zavŕšili sme niekoľkomesačný náročný proces. Verím, že STVR bude spĺňať atribúty verejnoprávneho média

1.7.2024 (SITA.sk) – Ministerka kultúry Martina Šimkovičová verí, že novovytvorená STVR bude spĺňať všetky atribúty verejnoprávneho média. Reagovala tak na podpis zákona, ktorý ruší bývalú RTVS a vytvára Slovenskú televíziu a rozhlas prezidentom Petrom Pellegrinim.

Dnešným dňom bol zavŕšený niekoľkomesačný náročný proces,“ povedala Šimkovičová. Zároveň poďakovala všetkým tým, ktorí sa na príprave zákona o STVR podieľali a podporili ho.

Podľa zákona schváleného parlamentom 20. júna verejnoprávne médium Rozhlas a televízia Slovenska nahradí Slovenská televízia a rozhlas (STVR). Za zákon hlasovalo 78 poslancov, pričom opozícia sa hlasovania nezúčastnila.

Materiál deklaruje zámer vytvoriť novú inštitúciu, ktorá bude objektívne napĺňať verejnoprávny charakter vysielania. Rovnako zdôrazňuje, že rozhlas a televízia sa formálne nerozdelia, no vytvoriť by sa mal priestor na samostatný rozvoj oboch.

Viac k témam: Ministerka kultúry SR, Prezident SR, Zákon o Slovenskej televízii a rozhlase
Zdroj: SITA.sk – Šimkovičová: Zavŕšili sme niekoľkomesačný náročný proces. Verím, že STVR bude spĺňať atribúty verejnoprávneho média © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vojaci NATO na Slovensku majú nové velenie. Čechov vystriedali Španieli (video)

Minister obrany sa poďakoval Českej republike, ktorá sa ako prvá ujala tejto úlohy pred dvomi rokmi, a to po začiatku vojny na Ukrajine, keď bolo potrebné posilniť východné krídlo NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *