Home / SVET / Veľká väčšina Ukrajincov verí vo víťazstvo vo vojne. Kedy by podľa nich mohlo prísť?

Veľká väčšina Ukrajincov verí vo víťazstvo vo vojne. Kedy by podľa nich mohlo prísť?

26.6.2024 (SITA.sk) – Veľká väčšina Ukrajincov verí vo víťazstvo svojej krajiny vo vojne proti ruskej invázii. Víťazstvo v priebehu jedného až dvoch rokov predpokladá 38 percent Ukrajincov.

Vyplýva to z prieskumu ukrajinskej mimovládnej organizácie Razumkovovo centrum. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Celkovo 80 percent opýtaných verí, že Ukrajina zvíťazí vo vojne a 12 percent tomu neverí,“ uviedli autori prieskumu. Podľa 38 percent respondentov víťazstvo príde o jeden až dva roky, podľa 15 percent o tri až päť rokov.

Pokiaľ ide o to, čo možno považovať za víťazstvo, najviac (42 %) tých, ktorí vo víťazstvo veria, hovorí, že by mohlo ísť o stiahnutie ruských jednotiek z celého územia Ukrajiny a obnovenie hraníc z januára 2014.

Štrnásť percent by považovalo za víťazstvo návrat k situácii z 23. februára 2022, čiže k stavu pred rozsiahlou ruskou inváziou.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Veľká väčšina Ukrajincov verí vo víťazstvo vo vojne. Kedy by podľa nich mohlo prísť? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Viac ako dve tretiny Američanov si myslia, že v televíznej debate Trump nad Bidenom zvíťazil (foto)

Prevažná väčšina, a to 81 percent ľudí, však uviedla, že diskusia nebude mať vplyv na ich hlasovanie v novembrových voľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *