Home / SLOVENSKO / Štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a riaditeľ justičnej stráže budú vymenovaní do hodnosti generála

Štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a riaditeľ justičnej stráže budú vymenovaní do hodnosti generála

26.6.2024 (SITA.sk) – Vláda schválila návrh na vymenovanie štátneho tajomníka rezortu spravodlivosti Michala Sedliaka do hodnosti generála. Vláda tak urobila v zmysle zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície.

Bol aj pedagógom a vychovávateľom

Sedliak študoval na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici na Pedagogickej fakulte. Od roku 1999 až do súčasnosti pôsobil v Zbore väzenskej a justičnej stráže. Do roku 2002 pôsobil ako vychovávateľ v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica-Kráľová a do roku 2006 bol pedagógom a vychovávateľom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany.

Do roku 2011 pôsobil v Ústave na výkon väzby Nitra ako lektor Inštitútu vzdelávania a ako vedúci oddelenia výkonu väzby a výkonu trestu. Od roku 2012 pracoval na Generálnom riaditeľstve Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Sedliak pôsobil aj v rôznych odborných a expertných pracovných skupinách ministerstva spravodlivosti a zdravotníctva. Bol tiež členom pracovnej skupiny v rámci prípravy novely Trestného zákona. V súčasnosti je štátnym tajomníkom ministerstva spravodlivosti.

Dlhodobý zamestnanec ZVJS

Do hodnosti generála vymenujú aj generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Ľubomíra Klištinca. Rozhodla o tom vláda v zmysle zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, ZVJS SR a Železničnej polície.

Klištinec vyštudoval Akadémiu Policajného zboru v Bratislave a študoval tiež právo na Fakulte práva Janka Jesenského Vysokej školy v Sládkovičove a na Právnickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Od roku 1998 pôsobil na rôznych pozíciách v ZVJS až do súčasnosti.

Pracoval napríklad ako vychovávateľ v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Hrnčiarovce nad Parnou, ako lektor Inštitútu vzdelávania ZVJS aj ako vedúci sekretariátu riaditeľa v Ústave na výkon väzby a ústave na výkon trestu odňatia slobody Nitra.

Pôsobil aj na Generálnom riaditeľstve ZVJS ako riaditeľ organizačno-právneho odboru, neskôr ako riaditeľ odboru kontroly a právnych činností, v súčasnosti je generálnym riaditeľom ZVJS.

Viac k témam: Generál, Štátny tajomník, Vojenská hodnosť
Zdroj: SITA.sk – Štátny tajomník ministerstva spravodlivosti a riaditeľ justičnej stráže budú vymenovaní do hodnosti generála © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Po tragickej zrážke vlaku a autobusu zostáva v nemocniciach päť ľudí. Aký je ich zdravotný stav? (video+foto)

Vodič autobusu je napriek ťažkým zraneniam pri vedomí, Arriva komunikuje s jeho rodinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *