Home / šport / Cyklistika / Peter Sagan už nemá výkonnosť na víťazstvá, preteky Okolo Slovenska budú bodkou za jeho kariérou (video)

Peter Sagan už nemá výkonnosť na víťazstvá, preteky Okolo Slovenska budú bodkou za jeho kariérou (video)

25.6.2024 (SITA.sk) – Peter Sagan je najznámejšia tvár a najväčší magnet pre fanúšikov na nadchádzajúcich cyklistických pretekoch Okolo Slovenska. Tie sa už v stredu začnú v Dunajskej Strede tímovou časovkou a trojnásobný majster sveta nastúpi v drese slovenského tímu Pierre Baguette Cycling, ktorému už druhý rok šéfuje jeho starší brat Juraj.

Peter Sagan sa pôvodne v tomto čase chcel pripravovať na olympijské hry v súťaži horských bicyklov, ale aj vzhľadom na zdravotné problémy a väčší tréningový výpadok napokon nepocestuje do Paríža.

Jeho ambície nesiahajú vysoko

Na pretekoch Okolo Slovenska sa predstaví po troch rokoch, v sezóne 2021 ich celé vyhral. Jeho súčasné ambície však zďaleka nesiahajú až tak vysoko, keďže už má prakticky po kariére.

Neviem, či to bude také, ako keď som pred pár rokmi vyhral tieto preteky. Keď však mám možnosť byť jazdcom tímu Pierre Baguette, tak som si povedal, že prečo by moje posledné cestné preteky nemohli byť na Slovensku. Bude to bodka za mojou kariérou,“ priblížil Peter Sagan na utorkovej tlačovej konferencii v Šamoríne.

Ďalej uviedol: „Ambície veľké nemám, skôr ide o to, aby som odovzdal skúsenosti mladým jazdcom a išiel im príkladom. Určite tu nie som na to, aby som vyhral celkové poradie alebo etapu. Nemám takú výkonnosť ako pred pár rokmi, ale snažiť sa budem.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/20240625_tk_pierre_baguette_okolo_slovenska_peter_sagan_samorin_01.mp4

Nesúťaží pre výsledky

Peter Sagan sám priznal, že jeho výkonnosť ani zďaleka nepripomína najlepšie časy kariéry, v ktorej získal tri tituly majstra sveta, sedem zelených dresov za víťazstvo v bodovacej súťaži na Tour de France a celkovo 121 víťazstiev v profipelotóne.

Moje dosiaľ posledné preteky v tomto roku boli na Okolo Maďarska a odvtedy už prešiel mesiac a pol. Už nesúťažím pre výsledky, ale aby som sa rozlúčil s fanúšikmi a bol vzorom pre mladých chalanov a odovzdal im skúsenosti. Nechcem sa zapliesť do nejakého pádu, chcem zdravý absolvovať preteky,“ dodal Sagan.

Na súťaži bude aj Alaphilippe

Druhým majstrom sveta v pelotóne na Okolo Slovenska 2024 bude Francúz Julian Alaphilippe. Spolu so Saganom vlastnia päť dúhových dresov pre majstra sveta v pretekoch s hromadným štartom, Sagan má tri a Alaphilippe dva.

Pri zmienke o Alaphilippovi Slovák Sagan skonštatoval: „Nemusí sa obávať, že by som bol pre neho konkurencia. On je ešte výkonnostný cyklista a ja už nie. Určite však budem rád, keď sa stretneme.“

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/20240625_tk_pierre_baguette_okolo_slovenska_peter_sagan_samorin_02.mp4

Viac k témam: Okolo Slovenska
Zdroj: SITA.sk – Peter Sagan už nemá výkonnosť na víťazstvá, preteky Okolo Slovenska budú bodkou za jeho kariérou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan sa pravdepodobne predstaví na tohtoročných pretekoch Okolo Slovenska

Preteky Okolo Slovenska budú pravdepodobne rozlúčka 34-ročného Sagana so slovenskými cestami i fanúšikmi pod Tatrami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *