Home / SVET / Namiesto dobre platenej práce sexuálne otroctvo. Španielska polícia zadržala zločineckú skupinu, ktorá predávala ukrajinské ženy

Namiesto dobre platenej práce sexuálne otroctvo. Španielska polícia zadržala zločineckú skupinu, ktorá predávala ukrajinské ženy

24.6.2024 (SITA.sk) – Španielska polícia zatkla zločineckú skupinu zapletenú do predaja žien na sexuálne vykorisťovanie. Ako referuje oficiálny web Europolu, väčšinu obetí tvorili Ukrajinky. Zatknuté osoby nezákonne získavali obrovské príjmy z takýchto „činností“ vykorisťovaných žien.

Skupinu tvorili občan Španielska a po dvaja občania Ruska a Ukrajiny. V súčasnosti je podľa Europolu známych 14 obetí. Zadržaní naverbovali obete cez internet, kde sa predstavovali ako manažéri pracovných agentúr. Ponúkali im prácu hostesiek a upratovačiek, ale aj dobré platy, vybavenie potrebných dokumentov a pracovného povolenia.

Podozriví však svoje sľuby nesplnili. Ženy potom využili na poskytovanie sexuálnych služieb v nočnom klube v Almeríi, meste na juhu Španielska. Značný počet obetí sú Ukrajinky, ako aj ženy z Bieloruska.

„Obete boli ubytované v troch domoch poskytnutých tou istou osobou, ktorá spravovala nočný klub. Izoláciou obetí od zvyšku spoločnosti sa obchodníci pokúšali minimalizovať riziká odhalenia políciou alebo úteku žien, vďaka čomu obmedzili, kontrolovali a plne využívali obete,“ uvádza sa vo vyhlásení Europolu.

Viac k témam: sexuálne vykorisťovanie, Španielska polícia, Zahraničie, Zločinecká skupina
Zdroj: SITA.sk – Namiesto dobre platenej práce sexuálne otroctvo. Španielska polícia zadržala zločineckú skupinu, ktorá predávala ukrajinské ženy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko pripravuje reakciu na „zvýšenú intenzitu“ amerických dronov nad Čiernym morom

Vyhlásenie ruského ministra obrany je zjavným varovaním, že Moskva môže podniknúť rázne opatrenia na odvrátenie amerických prieskumných lietadiel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *