Home / SVET / Ruská armáda pripravuje letnú ofenzívu v Donbase, podľa analytikov ju možno už začali

Ruská armáda pripravuje letnú ofenzívu v Donbase, podľa analytikov ju možno už začali

23.6.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda zvyšuje tempo útočných operácií v Doneckej oblasti a zároveň znižuje intenzitu útokov v Charkivskej oblasti na severovýchode Ukrajiny.

Uviedol to vo svojej najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW), podľa ktorého to môže naznačovať prípravy na ruskú letnú ofenzívu, ak nie jej začiatok. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa vojenských analytikov primárnym cieľom ruských útočných operácií v Charkivskej oblasti je odpútanie a viazanie ukrajinských síl, aby ruskí vojaci mohli byť aktívnejší v iných častiach frontovej línie.

Ruská armáda totiž zvýšila intenzitu útokov na fronte Toreck-Horlivka v Doneckej oblasti. Okrem toho si ruské sily v tejto oblasti udržali vysokú intenzitu ostreľovania v smere na Časiv Jar a v okolí Avdijivky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: Charkovská oblasť, donecká oblasť, Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruská armáda pripravuje letnú ofenzívu v Donbase, podľa analytikov ju možno už začali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj vyzval lídrov EÚ, aby splnili svoje sľuby o poskytnutí zbraní v boji proti ruskej agresii

Zelenskyj sa poďakoval krajinám, ktoré sľúbili Kyjevu techniku, zbrane a muníciu, ale zdôraznil, že ich Ukrajinci potrebujú „urgentne na bojisku".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *