Home / SLOVENSKO / Agresívny pacient bil sestričku do tváre a zhodil ju na zem, zdravotníkovi vážne zranil ruku

Agresívny pacient bil sestričku do tváre a zhodil ju na zem, zdravotníkovi vážne zranil ruku

23.6.2024 (SITA.sk) – V sobotu podvečer došlo na Centrálnom prijímacom oddelení (CPO) Nemocnice akad. L. Dérera na Kramároch k fyzickému útoku, počas ktorého utrpeli zranenia dvaja zdravotníci a jeden pacient. Agresívnym útočníkom bol 44-ročný muž, ktorého do nemocnice previezla Záchranná zdravotná služba.

Približne 15 minút po prevoze napadol agresívny pacient najskôr čakajúceho pacienta, ktorému prišla na pomoc sestra z ambulancie. Následne útočník zaútočil aj na ňu, bil ju do tváre a zhodil ju na zem. Informovala o tom hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Pacient skončil v cele

Keď jeden zo zdravotníkov zasahoval a pokúšal sa útočníka spacifikovať, ten mu spôsobil vážne zranenie pravej ruky. Obaja zdravotníci utrpeli ľahšie až stredne ťažké poranenia tváre a horných končatín.

Podľa hovorkyne si zranenie ruky bude vyžadovať dlhšiu liečbu a poškodený zdravotník zostáva práceneschopný. Napadnutá sestra je v šoku a zo zranení sa bude liečiť niekoľko dní.

„Ešte v čase útoku bola privolaná bezpečnostná služba a polícia, ktorá agresívneho pacienta umiestnila do cely predbežného zadržania,“ informovala Kliská.

Vyhrážky fyzickou likvidáciou

Taktiež dodala, že rodina útočníka sa telefonicky vyhrážala personálu fyzickou likvidáciou. „Kontaktovali sme už políciu a rovnako sme posilnili služby SBS, práve na pracovisku Centrálneho prijímacieho oddelenia,“ doplnila.

Riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava Alexandra Mayera zaráža, ako často prichádza k agresívnym útokom smerom k zdravotníkom.

„Už to nie je iba o vytrhnutých stoličkách v čakárni, dokopaných dverách na ambulancii alebo poškodených nemocničných posteliach, čo je, samozrejme, tiež veľký problém, ale hnev a agresia niektorých osôb sa obrátila na nevinných ľudí, v tomto prípade na lekárov, sestry, sanitárov a ostatných zdravotníkov, ktorí si iba robia svoju prácu – zachraňujú životy a liečia chorých,“ povedal.

Zaviesť chcú ďalšie opatrenia

Mayer zdôraznil, že zdravotníci nesmú byť vystavovaní verbálnym ani fyzickým útokom, a preto požiadal spoločnosť o odsúdenie takýchto činov a o podporu zdravotníkov. UNB zároveň plánuje, okrem posilnenia bezpečnostnej služby, zavádzať aj ďalšie opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť zdravotníkov a eliminujú útoky.

Útoky a výtržníctvo na Kramároch už vyšetrujú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III. Polícia okamžite zasiahla a muža zadržala. Začaté bolo trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Po vykonaní potrebných úkonov bol podozrivý muž eskortovaný do cely policajného zaistenia. Prípad je riešený v tzv. super rýchlom konaní, uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Napadnutie, Nemocnica, Pacient, Útok
Zdroj: SITA.sk – Agresívny pacient bil sestričku do tváre a zhodil ju na zem, zdravotníkovi vážne zranil ruku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Voľba ústavných sudcov sa bude zase opakovať, poslanci ani na druhý pokus nevybrali žiadneho z kandidátov

Poslanci parlamentu sa pokúšali nových dvoch členov zvoliť už minulý týždeň, avšak z navrhnutých kandidátov si nikoho nevybrali.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *