Home / SVET / V Bulharsku zatkli muža s ukrajinskými dokladmi. Je podozrivý zo špionáže a šírenia štátneho tajomstva

V Bulharsku zatkli muža s ukrajinskými dokladmi. Je podozrivý zo špionáže a šírenia štátneho tajomstva

22.6.2024 (SITA.sk) – V Bulharsku zatkli 23-ročného muža s ukrajinskými dokladmi totožnosti a obvinili ho zo špionáže. Informuje o tom portál Kyiv Independent s odvolaním sa na bulharské médiá.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa nich muž nelegálne vstúpil do areálu tepelnej elektrárne Marica Iztok 2, kde ho zadržal tamojší bezpečnostný tím. Muž mal pri sebe drony, mobilné telefóny a niekoľko SIM kariet.

Muž je obvinený zo zhromažďovania informácií, ktoré predstavujú štátne tajomstvo, za účelom ich poskytnutia zahraničnej krajine.

Zatiaľ nie je jasné, či muž fotografoval strategický objekt elektrárne alebo či jeho zariadenia obsahovali informácie predstavujúce štátne tajomstvo. Médiá nešpecifikovali, či má muž ukrajinské občianstvo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: obvinenie zo špionáže, Špionáž
Zdroj: SITA.sk – V Bulharsku zatkli muža s ukrajinskými dokladmi. Je podozrivý zo špionáže a šírenia štátneho tajomstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj vyzval lídrov EÚ, aby splnili svoje sľuby o poskytnutí zbraní v boji proti ruskej agresii

Zelenskyj sa poďakoval krajinám, ktoré sľúbili Kyjevu techniku, zbrane a muníciu, ale zdôraznil, že ich Ukrajinci potrebujú „urgentne na bojisku".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *