Home / SVET / Po tragickom výbuchu v Chorvátsku zatkli českého občana, údajne dovolil dieťaťu vziať si granát z vojenskej zóny

Po tragickom výbuchu v Chorvátsku zatkli českého občana, údajne dovolil dieťaťu vziať si granát z vojenskej zóny

21.6.2024 (SITA.sk) – V Chorvátsku zatkli českého občana preto, že údajne dovolil svojmu 9-ročnému dieťaťu vziať si výbušné zariadenie z vojenskej zóny. Zariadenie neskôr explodovalo a dieťa zabilo. Uviedla to v piatok chorvátska polícia.

Podľa polície 46-ročný muž v stredu bez povolenia vstúpil na vojenský výcvikový pozemok v strednom Chorvátsku a svojmu dieťaťu tam dovolil zobrať výbušné zariadenie a priniesť ho do osobného auta.

Keď sa auto neskôr cestou pokazilo a zastavilo, dieťa vybralo výbušné zariadenie, ktoré potom explodovalo, pričom dieťa zabilo a zranilo ďalších troch ľudí, dodala polícia. Nezverejnila však, o akú výbušninu išlo. Polícia nezverejnila ani pohlavie dieťaťa, ale podľa niektorých médií išlo o chlapca.

Otec chlapca čelí obvineniu zo spáchania „vážneho trestného činu proti verejnej bezpečnosti“ v súvislosti s „ohrozením života a majetku nebezpečným činom alebo zariadením,“ uviedla chorvátska polícia. Explózia sa odohrala neďaleko pobrežného mesta Zadar.

Blízki rodín, ktorým sa v Chorvátsku nešťastie stalo, v stredu pre český spravodajský portál TN.cz uviedli, že výbušninu našiel chlapec v lese po tom, ako pre poruchu auto zastavilo na malom parkovisku. Údajne išlo o granát, ktorý explodoval, keď sa chlapec vracal k autu.

Viac k témam: Granát, Výbuch auta, Zatknutie
Zdroj: SITA.sk – Po tragickom výbuchu v Chorvátsku zatkli českého občana, údajne dovolil dieťaťu vziať si granát z vojenskej zóny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini sa stretol s von der Leyenovou, Slovensko nie je eurokomisiou považované za problémovú krajinu (video)

Pellegrini sa stretne aj so Zelenským. Chce mu priblížiť, čo všetko sa na Slovensku pre podporu Ukrajiny robí, aj keď sa to nemedializuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *