Home / SVET / Ruské útoky poškodili energetickú infraštruktúru vo viacerých oblastiach na Ukrajine

Ruské útoky poškodili energetickú infraštruktúru vo viacerých oblastiach na Ukrajine

20.6.2024 (SITA.sk) – Ruské útoky v noci na štvrtok poškodili energetickú infraštruktúru vo Vinnyckej, Kyjevskej, Dnipropetrovskej a Doneckej oblasti. Hlási to ukrajinská štátna energetická spoločnosť Ukrenerho, informuje web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Na postihnutých miestach sú už tímy, ktoré posudzujú škody spôsobené ruskými útokmi. V Dnipropetrovskej oblasti v dôsledku útokov utrpeli zranenia najmenej traja ľudia. Sú to muži vo veku 30, 41 a 63 rokov, uviedol regionálny gubernátor Serhij Lysak. Dvoch zranených hospitalizovali.

V okrese Nikopol v Dnipropetrovskej oblasti tiež vznikli škody na siedmich súkromných domoch, piatich skladoch, autách a elektrickom vedení. Podľa ukrajinských vzdušných síl Rusko zaútočilo najmenej deviatimi raketami a 27 dronmi. Ukrajinské sily zničili všetky bezpilotné lietadlá a päť rakiet.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: energetická infraštruktúra, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, útok dronmi
Zdroj: SITA.sk – Ruské útoky poškodili energetickú infraštruktúru vo viacerých oblastiach na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj navštívil vojenské jednotky v Donecku, venoval sa viacerým otázkam 

Zelenskyj vo vyhlásení na Telegrame uviedol, že uskutočnil podrobné stretnutie o bezpečnosti s vojenskými lídrami a venoval sa mnohým otázkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *