Home / SVET / Košický samosprávny kraj otvoril prvý slovenský pumptrack s cetrifikátom UCI pre medzinárodné sútaže

Košický samosprávny kraj otvoril prvý slovenský pumptrack s cetrifikátom UCI pre medzinárodné sútaže

17.6.2024 (SITA.sk) – Košický samosprávny kraj (KSK) otvoril prvý slovenský pumptrack s certifikátom medzinárodnej cyklistickej organizácie Union Cycliste Internationale (UCI) pre medzinárodné súťaže.

Bezplatné športovisko

Pumptrack sa nachádza v Košiciach pri parkovisku za obchodným centrom Hornbach. Ako informovala košická župa, kraj na výstavbu prispel sumou 150-tisíc eur. Verejnosti bol sprístupnený v piatok 14. júna. Športovisko je pre verejnosť voľne prístupné a je bezplatné. Dĺžka okruhu pumptracku je 129 metrov a má asfaltový povrch.

„Trať tvoria prekážky vo forme zvlneného povrchu, ktoré umožnia cyklistom prejazd dráhou bez pedálovania. Rýchlosť získavajú dynamickou zmenou svojho ťažiska, odľahčovaním a následne zatlačením do vĺn a klopených zákrut. Dráha má tvar trojuholníka s dvojicou vzájomne prekrížených vnútorných ramien,“ priblížil KSK.

Jediný na Slovensku

Športovisko za posledné dni otestovali profesionálni jazdci v Slovenskom pohári v pumptracku 2024 a kvalifikácii na svetový šampionát UCI Pump Track World Championship. Predseda KSK Rastislav Trnka sa vyjadril, že vnímajú v kraji silnejúcu komunitu jazdcov na BMX a MTB bicykloch. Avizoval, že tento rok majú v pláne sprístupniť v kraji štyri pumptracky.

„Prvým je PUMPTRACK KSK v Košiciach, ktorý ako jediný na Slovensku spĺňa certifikáciu a štandardy UCI, nevyhnutné pre akreditáciu UCI Pump Track World Championships,“ dodal.

Viac k témam: pumptracková dráha, športovisko
Zdroj: SITA.sk – Košický samosprávny kraj otvoril prvý slovenský pumptrack s cetrifikátom UCI pre medzinárodné sútaže © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dvadsať rán bičom na Červenom námestí. Svincov navrhol trestať neposlušných Rusov

Andrej Svincov si myslí, že ak ľudia vystupujú proti krajine, musia byť „oficiálne“ potrestaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *