Home / SVET / Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia, na mieste sú zranení

Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia, na mieste sú zranení

17.6.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 17. júna, 14:14

V českom vojenskom výcvikovom obvode Libavá v Olomouckom kraji vybuchla bližšie neurčená munícia. Na mieste sú zranení. Udalosť podľa armády rieši vojenská polícia. Informuje o tom portál Novinky.cz.

Hovorca Fakultnej nemocnice Olomouc Adam Fritscher pre Novinky uviedol, že majú hlásených deväť zranených. Štyroch prevážajú do fakultnej nemocnice, ďalších štyroch do vojenskej nemocnice v Olomouci a jeden je na mieste. Dvoch zranených previezli letecky.

Hovorca pritom zdôraznil, že to sú prvotné informácie, ktorú budú spresňovať. Na mieste okrem iných zasahovali dva vrtuľníky, uviedla hovorkyňa českej armády Magdalena Dvořáková.

Řešíme vážnou nehodu ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá, kde vybuchla zatím blíže neurčená munice. Na místě jsou bohužel zranění. Snažíme se poskytnout co nejrychlejší pomoc, zasahuje vrtulník záchranné služby. Událost řeší Vojenská policie.— Armáda ČR (@ArmadaCR) June 17, 2024

Viac k témam: Munícia, Výbuch
Zdroj: SITA.sk – Vo vojenskom výcvikovom obvode v Olomouckom kraji vybuchla munícia, na mieste sú zranení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko obchádza sankcie. Do krajiny dorazilo luxusné lietadlo Airbus A320neo za 110 miliónov dolárov

Podľa jedného zdroja Iliev zakúpil nové lietadlo na nahradenie staršieho modelu Airbus A318CJ a druhý zdroj potvrdil, že majiteľ lietadla je prepojený so skupinou Kievskaja Ploščaď.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *