Home / EKONOMIKA / Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového riaditeľa, komisia vyberala spomedzi 27 kandidátov

Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového riaditeľa, komisia vyberala spomedzi 27 kandidátov

17.6.2024 (SITA.sk) – Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Ladislav Kizak vo funkcii nahrádza Ivana Peschla, ktorý vo firme ukončil svoje dočasné pôsobenie. Výmena na tejto pozícii nastala na základe pondelkového rozhodnutia Valného zhromaždenia BVS a po zrealizovaní transparentného výberového konania, ktoré organizovalo mesto Bratislava ako hlavný akcionár BVS.

Na začiatku svojho mandátu som sľúbil, že sa budem sústrediť na nastavenie procesov, investície do infraštruktúry a na skvalitňovanie služieb pre zákazníkov. Intenzívne sme pracovali na tvorbe novej vízie a stratégie. Po dôkladnej analýze a pomenovaní rizík sa nám podarilo napríklad zaviesť nový systém obstarávania a nákupu, zdôrazniť význam komunitných a environmentálnych projektov alebo nastaviť ďalšie procesy v znižovaní únikov vody,“ zhodnotil svoje pôsobenie odchádzajúci riaditeľ Peschl.

Ladislava Kizaka vybrala komisia spomedzi 27 kandidátov. V BVS pôsobí od roku 2019. Začínal ako riaditeľ úseku obchodných vzťahov, v januári 2022 sa stal výrobným riaditeľom.

Máme pred sebou veľa práce a naozaj veľké výzvy v mnohých oblastiach,” skonštatoval novovymenovaný generálny riaditeľ. „Môj predchodca Ivan Peschl urobil množstvo dobrej práce, na ktorú určite nadviažem. Ďakujem za dôveru výberovej komisie a akcionárov,“ uzavrel Kizak.

Hlavnou činnosťou BVS je výroba a distribúcia pitnej vody a odvádzanie a čistenie odpadových vôd. Spoločnosť poskytuje svoje služby pre viac než 700-tisíc ľudí z Bratislavy, ako aj zo siedmich okresov na Záhorí a v okolí hlavného mesta. Vodou zásobuje 97 % obyvateľov žijúcich v tomto spádovom území. Prevádzkuje desiatky vodárenských zdrojov a objektov, vyše tritisíc kilometrov verejných vodovodných i tisícpäťsto kilometrov verejných kanalizačných sietí.

Viac k témam: nový riaditeľ, Výberové konanie
Zdroj: SITA.sk – Bratislavská vodárenská spoločnosť má nového riaditeľa, komisia vyberala spomedzi 27 kandidátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Niektorí zamestnanci si prilepšia, tento príspevok sa môže od septembra opäť zvýšiť

Sumy sa zmenia na základe údajov za apríl 2024, ktoré preukázali nárast kumulatívneho indexu cien jedál a nealkoholických nápojov o 5,3 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *