Home / SVET / Le Penová nebude žiadať rezignáciu prezidenta Macrona, ak jej strana vyhrá vo francúzskych predčasných voľbách

Le Penová nebude žiadať rezignáciu prezidenta Macrona, ak jej strana vyhrá vo francúzskych predčasných voľbách

16.6.2024 (SITA.sk) – Francúzska krajne pravicová líderka Marine Le Pen nebude žiadať rezignáciu prezidenta Emmanuela Macrona, ak jej strana vyhrá v predčasných parlamentných voľbách. Tie Macron vyhlásil po tom, ako jej Národné združenie vyhralo v minulotýždňových európskych voľbách. Informuje o tom portál Politico.

Le Pen pre noviny Le Figaro povedala, že rešpektuje inštitúcie a nevyzýva na „inštitucionálny chaos“. „Bude tu jednoducho spolužitie,“ skonštatovala.

Predčasné parlamentné voľby sa vo Francúzsku uskutočnia 30. júna a 7. júla. Výkon Národného združenia v nich bude pozorne sledovaný ako predzvesť toho, či Le Pen dokáže doviesť svoju stranu k prezidentskému úradu v roku 2027. Politička sa vyjadrila, že nič jej „nezabráni kandidovať v prezidentských voľbách„.

Viac k témam: Francúzsky prezident, Predčasné voľby, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Le Penová nebude žiadať rezignáciu prezidenta Macrona, ak jej strana vyhrá vo francúzskych predčasných voľbách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvá munícia kúpená v rámci českej zbierky je už na Ukrajine. Robíme, čo je potrebné, napísal Fiala

Na základe českej iniciatívy by ukrajinská armáda mohla dostávať 50 až 100-tisíc kusov munície mesačne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *