Home / SLOVENSKO / Slovensko má najlepšiu hlavu štátu, akú mohlo mať. Členovia vlády reagujú na inauguráciu nového prezidenta Pellegriniho

Slovensko má najlepšiu hlavu štátu, akú mohlo mať. Členovia vlády reagujú na inauguráciu nového prezidenta Pellegriniho

16.6.2024 (SITA.sk) – Členovia vlády blahoželali novému prezidentovi SR. Tu sú ich reakcie.

Tomáš Taraba, podpredseda vlády a minister životného prostredia SR: Slovensko má nového prezidenta Petra Pellegriniho. Prajem mu veľa síl, zdravia, rozvahy, Božieho požehnania a odvahy obhajovať národné záujmy na medzinárodnej scéne v neľahkom období. Verím, že Peter Pellegrini bude dôstojne reprezentovať prezidentský úrad tak, ako na vysokej úrovni adresoval občanom SR svoj inauguračný prejav.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Denisa Saková, podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR: S úprimnou radosťou a hrdosťou gratulujem nášmu novému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu. Je to výnimočný okamih pre našu krajinu. Jeho zvolenie na tento významný post je dôkazom oddanosti a tvrdej práce pre našu krajinu. Verím, že s Petrom Pellegrinim bude Slovensko naďalej rásť a prosperovať. A hlavne začne zmierenie našej spoločnosti. Prajem ti veľa úspechov a sily pri plnení tvojich prezidentských povinností a verím, že rovnako ako doteraz budeš robiť vždy všetko pre Slovensko.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Peter Kmec, podpredseda vlády SR pre plán obnovy a znalostnú ekonomiku: Blahoželám zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu k nástupu do funkcie. Do paláca prichádza sociálno – demokratický politik, u ktorého je život človeka na prvom mieste. Politik, ktorý bude dôstojne reprezentovať Slovensko na medzinárodnej scéne a vždy zastupovať jeho národnoštátny záujem. Želám mu veľa síl a odhodlania na zložitej ceste presadzovania zmierenia a pokoja v rozdelenej spoločnosti.

Richard Takáč, minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR: Som hrdý, že Slovensko má prezidenta všetkých ľudí. Peter Pellegrini zložil sľub a je oficiálnou hlavou štátu. Gratulujem

Ladislav Kamenický, minister financií SR: Aj touto cestou mu blahoželám a želám mu šťastné a profesionálne rozhodnutia v prospech záujmov Slovenska a občanov Slovenskej republiky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Inaugurácia Petra Pellegriniho (fotografie)

Richard Raši, minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR: Verím, že Peter Pellegrini bude tým najlepším prezidentom, akého mohla Slovenská republika mať. Ešte raz Ti, pán prezident, srdečne gratulujem.

Matúš Šutaj Eštok, minister vnútra SR: Som presvedčený, že Slovensko má oddnes tú najlepšiu hlavu štátu, akú môže mať. Prajem pánovi prezidentovi, aby sa jeho vízia o spojenom Slovensku a búraní vzájomných múrov stala čím skôr realitou.

Boris Susko, minister spravodlivosti SR: Novému pánovi prezidentovi Petrovi Pellegrinimu želám, aby sa mu podarilo naplniť predsavzatia, ktoré vyjadril vo svojom inauguračnom prejave a prispel k upokojeniu v spoločnosti.

Juraj Blanár, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR: Pán prezident, blahoželám. Nech napĺňanie vášho významného mandátu prispeje k úspešnej budúcnosti našej vlasti a našej štátnosti. Dnešný deň začal písať ďalšiu časť histórie SR. Verím, že nadviaže na posolstvo mieru, pokoja a dialógu, ktoré presadzuje naša vláda. Na hodnoty, ktorých prioritou sú občania Slovenskej republiky a národnoštátne záujmy Slovenska.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Erik Tomáš, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR: Bolo mi cťou osobne sa zúčastniť na inaugurácii nového prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho, ktorého si ľudia zvolili v demokratických voľbách. A ako povedala nová hlava štátu vo svojom prejave. Nech Pán Boh žehná slovenským ľuďom, nech Pán Boh ochraňuje naše Slovensko.

Zuzana Dolinková, ministerka zdravotníctva: Blahoželám Petrovi Pellegrinimu k nástupu na post prezidenta Slovenskej republiky. Verím, že jeho politika pokoja a zmierenia nájde odozvu v spoločnosti a ukľudní a zjednotí rozdelenú spoločnosť. Do Prezidentského paláca prichádza politik, u ktorého bol a je človek a jeho život vždy na prvom mieste.

Viac k témam: Inaugurácia prezidenta, Minister financií SR, Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Minister spravodlivosti SR, Minister vnútra SR, Minister zahraničia, Minister životného prostredia SR, Ministerka hospodárstva SR, Ministerka zdravotníctva SR, Ministri, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Slovensko má najlepšiu hlavu štátu, akú mohlo mať. Členovia vlády reagujú na inauguráciu nového prezidenta Pellegriniho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piloti si uctili pamiatku generála M. R. Štefánika, absolvovali spomienkový let po jeho poslednej trase (foto)

Medzi pilotmi ultraľahkých lietadiel bol aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella a bývalý veliteľ leteckej základne Sliač Vladimír Lisý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *