Home / SVET / Slovenskí policajti budú aj toto leto pomáhať turistom v Chorvátsku

Slovenskí policajti budú aj toto leto pomáhať turistom v Chorvátsku

15.6.2024 (SITA.sk) – Slovenskí policajti budú aj tento rok pomáhať turistom počas letných prázdnin v Chorvátsku. Slovensko celkovo vyšle tento rok osem policajtov. Uviedol to Roman Hájek, hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) s tým, že táto vzájomná policajná spolupráca trvá už od roku 2008.

Policajné spoločné chorvátsko–slovenské hliadky budú aktívne v dvoch intervaloch. Prvý interval bude v júli a druhý v auguste.

V každom intervale budú pôsobiť štyria policajti. Z toho dvaja budú v teritóriu Splitsko-Dalmatínskeho riaditeľstva a dvaja v teritóriu Prímorsko-Goranského policajného riaditeľstva. Slovenskí policajti budú ľahko rozpoznateľní vo svojich uniformách a s označenými policajnými vozidlami.

Ich hlavnou úlohou bude spolupráca s miestnou políciou a pomoc slovenským turistom najmä pri situáciách, ako sú dopravné nehody s účasťou slovenských turistov, nesprávne parkovanie a odťahovanie vozidiel, strata a krádež cestovných dokladov, vodičských oprávnení a financií, narušovanie verejného poriadku, najmä pod vplyvom alkoholu, asistencia pri zadržaní slovenských občanov za trestné činy alebo priestupky, pátranie po stratených alebo nezvestných osobách a pomoc v nemocnici pri ohrození života maloletých,“ spresnil Hájek.

Hovorca Prezídia PZ tiež dodal, že chorvátski policajti každoročne vyjadrujú veľkú spokojnosť s touto spoluprácou, ktorá im umožňuje rýchlejšie a efektívnejšie riešenie problémov počas letnej turistickej sezóny. Táto úzka spolupráca je prospešná pre bezpečnosť turistov aj miestnych občanov.

Slovenskí policajti budú pôsobiť v nasledovných oblastiach:

Oblasť Primorsko-Goranská pre lokality, Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska. Kontakt pre Slovákov na telefónnom čísle +421 908 723 525.

Oblasť Splitsko-Dalmatínska pre lokality, Trogir, Split, Podgora, Tučepi, Brela, Makarska. Kontakt pre Slovákov na telefónnom čísle +421 908 723 526.

Viac k témam: Cestovné doklady, Dopravné nehody, Policajti, priestupky, Spolupráca, Turisti
Zdroj: SITA.sk – Slovenskí policajti budú aj toto leto pomáhať turistom v Chorvátsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moravu a Sliezsko zasiahli silné búrky, vyžiadali si aj jednu obeť

Hasiči riešili predovšetkým popadané stromy a odčerpanie vody.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *