Home / SLOVENSKO / Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, podľa Šimečku je laťka nastavená vysoko

Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, podľa Šimečku je laťka nastavená vysoko

15.6.2024 (SITA.sk) – Peter Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, myslí si predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Ako ďalej uviedol vo svojom vyjadrení po inaugurácii novej hlavy štátu, laťka je nastavená vysoko.

Veľa bude záležať od toho, či dokáže narysovať hrubú čiaru za nešťastným, útočným spôsobom volebnej kampane, aj za svojimi straníckymi spojencami z minulosti. Jeho obsadenie pozície čestného predsedu Hlasu je, žiaľ, naozaj neštandardným krokom,“ uviedol ďalej Šimečka (funkciu zakladajúceho predsedu strany zaviedli delegáti Hlasu-SD zmenou stanov na ostatnom sneme strany, ktorý sa konal 1. júna v Košiciach, táto čestná funkcia prináleží Pellegrinimu – pozn. SITA).

Šéf progresívcov tiež uviedol, že bude podstatné, či bude Pellegrini prezidentom všetkých ľudí, alebo bude plniť najmä reprezentatívnu funkciu a zameria sa na status a oficiality. „Prajem jemu osobne, aj celému Slovensku, aby sa rozhodol správne a bol dobrým prezidentom SR,“ uzavrel predseda PS.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Inaugurácia Petra Pellegriniho (fotografie)

Viac k témam: Inaugurácia prezidenta, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, podľa Šimečku je laťka nastavená vysoko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda pri rozdeľovaní dotácií opäť zvýhodnila obce s koaličným vedením, kritizujú progresívci

PS zdôraznilo, že vláda nesmie trestať starostov z opozičných strán.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *