Home / SLOVENSKO / Biskupi Slovenska vzdali úctu odchádzajúcej prezidentke Čaputovej. Ďakujeme za službu ľuďom a vlasti, odkazujú

Biskupi Slovenska vzdali úctu odchádzajúcej prezidentke Čaputovej. Ďakujeme za službu ľuďom a vlasti, odkazujú

14.6.2024 (SITA.sk) – Biskupi Slovenska poďakovali odchádzajúcej prezidentke Zuzane Čaputovej za jej službu ľuďom a vlasti.

„V mene všetkých katolíckych biskupov Slovenska vám vyjadrujem vďaku za hľadanie spôsobov dialógu, ako i konkrétnej pomoci mnohým dielam, projektom i jednotlivcom, pre ktorých ste sa stali hlasom, lebo by inak boli prehliadnutí či nepočutí,“ uviedol v liste prezidentke košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober a zároveň predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS).

Ocenili jej angažovanosť

Zdôraznil, že si osobitne cení jej angažovanosť a pomoc pri návšteve pápeža Františka na Slovensku. Taktiež aj to, že sa v mnohých i v týchto posledných náročných situáciách snažila prekonať ťažkosti a zostať otvorená spolupráci pre dobro občanov Slovenskej republiky.

„Ak v našej komunikácii chýbali správne slová alebo vyslovené mohli byť zle chápané, prosím, prijmite ospravedlnenie,“ uviedol predseda KBS.

Poblahoprial aj nastupujúcemu prezidentovi

„Nech vás dobrotivý Pán odmení za vašu službu ľuďom a našej vlasti,“ zaželal prezidentke arcibiskup Bober a zároveň ju povzbudil, aby mala silu a odvahu naďalej pracovať v nových formách pre dobro každého človeka, najmä tých, ktorí sú slabí a ohrození.

V mene KBS Mons. Bober tiež vyslovil blahoprianie Petrovi Pellegrinimu k prevzatiu úradu prezidenta Slovenskej republiky. Prial mu, aby v zložitom období, v ktorom sa Slovensko nachádza, hľadal možnosti spolupráce, dialógu a prispieval k formovaniu obyvateľov Slovenska tak, aby rástla vzájomná solidarita a úcta.

Viac k témam: Biskupi, Inaugurácia prezidenta, novozvolený prezident, Prezidentka SR
Zdroj: SITA.sk – Biskupi Slovenska vzdali úctu odchádzajúcej prezidentke Čaputovej. Ďakujeme za službu ľuďom a vlasti, odkazujú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Horúčavy udreli v plnej sile – dávajte pozor na deti a zvieratá v autách! Union spúšťa kampaň pre záchranu života

Máloktorý vodič si pripustí, že by sa mu to mohlo stať a predsa – prípady zabudnutých detí, či zvierat v rozhorúčených autách sa opakujú každé leto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *