Home / SVET / Musíme zmeniť obrannú a útočnú psychológiu, hovorí hlavný veliteľ ukrajinskej armády Syrskyj

Musíme zmeniť obrannú a útočnú psychológiu, hovorí hlavný veliteľ ukrajinskej armády Syrskyj

12.6.2024 (SITA.sk) – Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Oleksandr Syrskyj zdôraznil, že obranné sily potrebujú dosiahnuť prevahu nad Rusmi, znížiť straty a čo je najdôležitejšie, zmeniť svoju obrannú a útočnú psychológiu, čo bude rozhodujúci krok k víťazstvu. Syrskyj to uviedol na sociálnych sieťach.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Za týchto okolností je pre nás nevyhnutné držať svoje línie a pozície, zabrániť prielomu v obrane a maximalizovať devastáciu nepriateľskej živej sily a vybavenia,“ vyhlásil Syrskyj.

Za týmto účelom sa ukrajinské vojenské vedenie podľa Syrského zameriava na zlepšenie kvality výcviku jednotiek, ktoré prechádzajú bojovou koordináciou.

To zahŕňa boj proti ruským bezpilotným lietadlám a obranu proti nim, pohyb na bojisku, používanie zariadení na elektronický boj, evakuáciu ranených a mnoho ďalších otázok týkajúcich sa moderného boja.

Iba technologická prevaha a výcvik našich jednotiek nám zabezpečia úspech na bojisku,“ skonštatoval Syrskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Musíme zmeniť obrannú a útočnú psychológiu, hovorí hlavný veliteľ ukrajinskej armády Syrskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *