Home / SLOVENSKO / Štátna volebná komisia bude mať nového zapisovateľa, Chmelovú nahradí Gajdoš

Štátna volebná komisia bude mať nového zapisovateľa, Chmelovú nahradí Gajdoš

12.6.2024 (SITA.sk) – Novým zapisovateľom štátnej volebnej komisie bude od prvého júla Martin Gajdoš, ktorý bude na základe úspešného výberového konania vykonávať aj funkciu riaditeľa odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra SR. Rozhodla o tom v stredu vláda.

Doterajšia zapisovateľa Eva Chmelová sa tejto funkcie vzdala k 30. júnu z dôvodu odchodu na dôchodok. Chmelová pôsobila na ministerstve vnútra od roku 1991, vo funkcii riaditeľky odboru volieb bola od roku 2013.

Zapisovateľkou Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán bola ustanovená v roku 2015 po prijatí nových volebných kódexov.

Zapisovateľ štátnej volebnej komisie zabezpečuje organizačné a administratívne záležitosti súvisiace s prípravou a priebehom rokovania komisie a plní funkciu jej odborného poradcu, pri rokovaní má poradný hlas.

Viac k témam: Štátna volebná komisia
Zdroj: SITA.sk – Štátna volebná komisia bude mať nového zapisovateľa, Chmelovú nahradí Gajdoš © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odobril päťtisíc eur pre nových aj dlhoročných policajtov, dostanú tiež vyšší príspevok na bývanie

Pokiaľ policajt príspevok obdrží, bude podľa novely povinný po dobu piatich rokov odo dňa jeho priznania zotrvať v služobnom pomere.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *