Home / SVET / Hizballáh vypálil na Izrael stovky rakiet. Niektoré boli zneškodnené, uviedla izraelská armáda

Hizballáh vypálil na Izrael stovky rakiet. Niektoré boli zneškodnené, uviedla izraelská armáda

12.6.2024 (SITA.sk) – Približne 160 rakiet v stredu ráno vypálili na sever Izraela z územia Libanonu. Referuje o tom web news.sky.com s odvolaním sa na izraelskú armádu. Z Libanonu najprv vypálili 90 rakiet a neskôr ďalších 70.

Niektoré rakety boli zneškodnené, v niekoľkých oblastiach na severe krajiny boli zaznamenané zásahy, v dôsledku ktorých vypukli na viacerých miestach požiare. Podrobnosti sú v štádiu vyšetrovania,“ uviedla izraelská armáda. Tamojší záchranári nehlásili žiadne zranenia ani úmrtia.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Raketový útok nastal po smrti vysokopostaveného veliteľa Hizballáhu Taleba Abdulláha pri predpokladanom izraelskom nálete niekoľko hodín predtým. Abdulláh bol považovaný za jedného z najvyšších predstaviteľov Hizballáhu zabitých od vypuknutia nepriateľských akcií v októbri minulého roka.

Hnutie sa neskôr prihlásilo k zodpovednosti za raketové útoky. Uviedlo, že sa zameralo na niekoľko izraelských vojenských objektov a že útoky sú odvetou za smrť Abdulláha.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Hizballáh vypálil na Izrael stovky rakiet. Niektoré boli zneškodnené, uviedla izraelská armáda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *