Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová odcestuje na rozlúčkovú návštevu do Českej republiky, pôjde o jej poslednú zahraničnú cestu

Prezidentka Čaputová odcestuje na rozlúčkovú návštevu do Českej republiky, pôjde o jej poslednú zahraničnú cestu

11.6.2024 (SITA.sk) – Úradujúca prezidentka Zuzana Čaputová v stredu odcestuje na rozlúčkovú návštevu Českej republiky. Pôjde o jej poslednú zahraničnú cestu vo funkcii, keďže 15. júna sa jej mandát končí.

Ako ďalej informoval jej hovorca Martin Strižinec, v popoludňajších hodinách by sa mala stretnúť so svojím českým kolegom Petrom Pavlom, budú mať i tlačovú konferenciu.

Čaputová tiež v pražskej Botanickej záhrade zasadí lipu ako národný strom Slovenska, a to v rámci projektu Korene osobností, ktorý sa usiluje prepojiť spoločenský odkaz rôznych významných osobností s prírodným bohatstvom Zeme.

Vo štvrtok predpoludním sa prezidentka zúčastní na 10. ročníku konferencie Prague European Summit, na ktorej vystúpi s príhovorom a prevezme si ocenenie Vision for Europe, ktoré je každoročne udeľované za rozvoj európskych ideálov. Neskôr preberie z rúk prezidenta ČR najvyššie české štátne vyznamenanie Rad Bieleho leva,“ informoval hovorca hlavy štátu s tým, že Čaputová tiež udelí Pavlovi najvyššie slovenské štátne vyznamenanie, a to Rad Bieleho dvojkríža.

V závere návštevy sa na Pražskom hrade bude konať slávnostný obed, podávaný prezidentom a prvou dámou ČR na počesť slovenskej prezidentky a jej partnera. Na obede sa zúčastnia osobnosti českého a slovenského politického i spoločenského života.

Viac k témam: Český prezident, Prezidentka SR, Zahraničná cesta
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová odcestuje na rozlúčkovú návštevu do Českej republiky, pôjde o jej poslednú zahraničnú cestu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *