Home / SLOVENSKO / Jeden vrazil s Jeepom do múrika, druhý bez vodičáka zišiel s vyradeným autom do priekopy. Obaja nafúkali cez dve promile

Jeden vrazil s Jeepom do múrika, druhý bez vodičáka zišiel s vyradeným autom do priekopy. Obaja nafúkali cez dve promile

10.6.2024 (SITA.sk) – Jeden vodič narazil do múrika rodinného domu, druhý zišiel do priekopy a obaja nafúkali. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, obe nehody sa stali v sobotu 8. júna.

V prvom prípade viedol vodič popoludní automobil značky Jeep cez obec Kazimír (okres Trebišov) v smere od obce Byšta.

Náraz v dôsledku mikrospánku

Pravdepodobne v dôsledku mikrospánku zišiel s autom z cesty do priekopy a vrazil do múrika rodinného domu. „Bezprostredne po dopravnej nehode ho policajti podrobili dychovej skúške, a dôvod mikrospánku bol jasný – 2,25 promile,“ uviedla Ivanová.

V ten istý deň okolo 18:30 šoféroval muž v okrese Rožňava od Kobeliarova na obec Nižná Slaná.

Muž riadiaci automobil značky Subaru však nemal vodičské oprávnenie, navyše predmetné vozidlo bolo v tom čase vyradené z evidencie, čo jeho šofér vyriešil tak, že naň primontoval „ešpézetky“ z iného auta.

Žeby sa len zľakol?

„Nevedno, či sa zľakol, keď pred sebou na ceste zbadal policajtov, s autom zišiel do priekopy. Policajti však zistili, že dôvodom pravdepodobne nebolo preľaknutie, ale skôr množstvo alkoholu v dychu, a to 2,23 promile,“ informovala krajská policajná hovorkyňa.

Vodiči v jazde nepokračovali, ale zamierili do cely policajného zaistenia. Čelia obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Viac k témam: Alkohol za volantom
Zdroj: SITA.sk – Jeden vrazil s Jeepom do múrika, druhý bez vodičáka zišiel s vyradeným autom do priekopy. Obaja nafúkali cez dve promile © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *