Home / SVET / Ukrajinci zničili Rusom dve stíhačky Su-57, rozviedka má aj informácie o nenahraditeľných stratách

Ukrajinci zničili Rusom dve stíhačky Su-57, rozviedka má aj informácie o nenahraditeľných stratách

10.6.2024 (SITA.sk) – Ukrajina pri víkendovom útoku na letisko Achtubinsk v Astrachánskej oblasti na juhu Ruska možno zničila aj ďalšiu stíhačku Su-57. Hovorca ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Andrij Jusov to povedal v nedeľu v televíznom vysielaní.

Podľa neho existujú predbežné informácie, že pri útoku mohli byť zničené dve lietadlá Su-57, a rozviedka má aj informácie o nenahraditeľných stratách a zranených z radov okupantov. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Už skôr vojenská spravodajská služba informovala, že ukrajinské sily po prvýkrát zasiahli stíhačku Su-57 na ruskom území, keď zasiahli spomenuté letisko nachádzajúce sa 589 kilometrov od frontovej línie. Jusov uviedol, že vojenská rozviedka nemôže poskytnúť viac podrobností o operácii, ale povedal, že zničenie „ultramoderného“ lietadla Su-57 je víťazstvom Ukrajiny.

Povedal tiež, že treba očakávať ďalšie údery na ruské vojenské letiská. Stroj Su-57 je najmodernejšou ruskou stíhačkou a v ruskom letectve je ich len niekoľko kusov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júni 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Stíhačka Suchoj Su-57, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci zničili Rusom dve stíhačky Su-57, rozviedka má aj informácie o nenahraditeľných stratách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *