Home / SLOVENSKO / Väzni z Leopoldova volili hlavne Smer, národniari obsadili tretie miesto

Väzni z Leopoldova volili hlavne Smer, národniari obsadili tretie miesto

10.6.2024 (SITA.sk) – Strana Smer-SD vyhrala voľby do Európskeho parlamentu vo väzení v Leopoldove so ziskom 57,53 percenta hlasov. Druhé Progresívne Slovensko volilo za múrmi prísne stráženého väzenia 10,95 percenta voličov. Na ďalších miestach skončili SNS (8,21 %), Republika (6,84 %) a Hlas – SD so ziskom 5,47 percenta hlasov.

O voľby bol minimálny záujem

Päťpercentnú hranicu neprekročilo KDH, ktoré získalo 4,1 percenta. Za bránami Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a výkon väzby v Leopoldove prišlo voliť len 76 väzňov, ktorí odovzdali 73 platných hlasovacích lístkov. Víťazný Smer – SD tu získal 42 hlasov, každá ďalšia politická strana menej ako 10 hlasov.

O voľby bol v 18 slovenských ústavoch na výkon väzby a ústavoch na výkon trestu odňatia slobody len minimálny záujem. V ústavoch bolo pred voľbami umiestnených viac než 9 200 odsúdených a obvinených. O hlasovací preukaz prejavilo záujem 418 väzňov, ďalších osem mohlo voliť bez neho.

Smer by vyhral aj v celom meste

V rámci mesta Leopoldov vyhral eurovoľby takisto Smer-SD so ziskom 31,20 percenta hlasov pred Progresívnym Slovenskom (25,59 %), Republikou (14,53 %), KDH (7,18 %), Hlasom -SD (6,55 %) a Demokratmi (5,13 %). Aj v celom okrese Hlohovec dosiahol najlepšie výsledky Smer-SD, na ďalších miestach skončili Progresívne Slovensko, Republika, KDH a Hlas – SD.

Väznica v Leopoldove je jedným z najstarších a najväčších zariadení tohto druhu na Slovensku, jej celková kapacita je viac ako 1 400 väznených osôb. Bývalá vojenská pevnosť bola na väznicu prebudovaná v roku 1856 a tomuto účelu slúži dodnes.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

Viac k témam: Hlasovací preukaz, právo voliť, Väzenie, Väzni, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024, Výsledky
Zdroj: SITA.sk – Väzni z Leopoldova volili hlavne Smer, národniari obsadili tretie miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *