Home / SLOVENSKO / Polícia s príchodom leta a stúpajúcimi teplotami spúšťa kampaň Nezabudni ma v aute

Polícia s príchodom leta a stúpajúcimi teplotami spúšťa kampaň Nezabudni ma v aute

8.6.2024 (SITA.sk) – Polícia spúšťa kampaň Nezabudni ma v aute. Kampaňou tak chce v súvislosti s príchodom teplého počasia a stúpajúcich teplôt upozorniť na nebezpečenstvo ponechania detí či zvierať v rozpálených autách.

Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Pripravili videá

Ako polícia upozornila, ponechanie dieťaťa v aute môže mať trestnoprávne následky. Môže ísť o trestný čin opustenia dieťaťa, ktoré si nevie pomôcť samo, pričom obvineniu môže osoba čeliť aj pre ublíženie na zdraví či v krajnom prípade z usmrtenia.

Tento rok polícia pripravila video s policajtom, ktorý zachránil dieťa zo zabuchnutého auta a so zdravotníkom, ktorý podrobne vysvetľuje, čo sa stane s organizmom dieťaťa po niekoľkých minútach v rozpálenom aute.

Pripravili aj video s policajným psovodom, ktorý ponúka rady, ako sa pripraviť na dlhú cestu autom s domácim miláčikom. K dispozícií budú aj banery s odkazmi pre vodičov, aby na svojich domácich miláčikov nezabúdali.

Rozdajú letáky

„Ako aj v minulých rokoch, aj tento rok policajti po celom Slovensku budú počas horúcich dní rozdávať propagačné materiály, a to najmä na parkoviskách nákupných centier, kúpalísk, nemocníc a iných miest. Ak zastihneme rodičov pri aute, spolu s letáčikom dostanú aj krátku prednášku o rizikách ponechania dieťaťa či psíka v rozpálenom aute,“ doplnila polícia s tým, že vodičom odporúčajú, aby propagačné materiály umiestnili na viditeľné miesto v aute, aby mali na očiach, že nemajú dieťa ani psíka nechať v aute.

„Ako pripomienka môže poslúžiť aj mobil, peňaženka či kabelka na zadnom sedadle, bez ktorých človek bežne z auta nevystúpi,“ radí polícia, ktorá súčasne vyzvala všetkých občanov, aby v prípade spozorovania dieťaťa v zaparkovanom aute neváhali a okamžite kontaktovali tiesňovú linku 158, pretože včasný zásah môže zachrániť v tomto prípade život.

Viac k témam: Kampaň, Nezabudni ma v aute
Zdroj: SITA.sk – Polícia s príchodom leta a stúpajúcimi teplotami spúšťa kampaň Nezabudni ma v aute © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *