Home / SVET / Izraelskí vojaci oslobodili v Pásme Gazy štyroch rukojemníkov na dvoch rôznych miestach

Izraelskí vojaci oslobodili v Pásme Gazy štyroch rukojemníkov na dvoch rôznych miestach

8.6.2024 (SITA.sk) – Izrael v sobotu oznámil, že oslobodil štyroch rukojemníkov, ktorých počas útoku na juh izraelského územia 7. októbra minulého roka uniesli palestínski militanti do Pásma Gazy. Ide o najväčší počet oslobodených rukojemníkov od začiatku vojny v Gaze.

Armáda uviedla, že na slobodu dostala 25-ročnú Nou Argamaniovú, 21-ročného Almoga Meira Jana, 27-ročného Andreya Kozlova a 40-ročného Šlomiho Ziva.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Vyslobodili ich na dvoch rôznych miestach v rámci komplexnej špeciálnej dennej operácie v centre mesta Nusajrát v strednej časti Gazy.

Militantná palestínska organizácia Hamas pri útoku na južný Izrael vlani 7. októbra zabila približne 1 200 ľudí a zhruba 250 uniesla. Útok vyvolal vojnu Izraela proti Hamasu.

Zhruba polovicu rukojemníkov militanti prepustili počas prímeria v novembri. Podľa Jeruzalema v Gaze je ešte stále asi 130 rukojemníkov, ale predpokladá, že približne štvrtina z nich je mŕtva.

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt
Zdroj: SITA.sk – Izraelskí vojaci oslobodili v Pásme Gazy štyroch rukojemníkov na dvoch rôznych miestach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *