Home / SVET / Dánsku premiérku napadol v Kodani neznámy muž, z udalosti je šokovaná

Dánsku premiérku napadol v Kodani neznámy muž, z udalosti je šokovaná

8.6.2024 (SITA.sk) – Dánsku premiérku Mette Frederiksenovú v centre Kodane v piatok podľa miestnych médií napadol neznámy muž. Polícia potvrdila, že v piatok sa odohral „incident týkajúci sa premiérky“, pričom zatkli 39-ročného muža.

Vypočúvať ho majú v sobotu. Ďalšie podrobnosti úrady nezverejnili a nie je jasné, či je Frederiksenová zranená.

Premiérka nespadla

Dve očité svedkyne pre denník BT uviedli, že videli muža kráčajúceho k Frederiksenovej, ktorý ju potom „silno tlačil do ramena, takže ju odstrčil nabok“. Zdôraznili však, že premiérka nespadla.

Ďalší svedok pre denník Ekstra Bladet povedal, že dobre oblečený muž, ktorý vyzeral ako súčasť Frederiksenovej ochranky, a policajt útočníka zadržali. Podľa svedka, ktorý hovoril pre denník BT, Frederiksenová po incidente nemala na tvári viditeľné zranenia, ale rýchle odišla.

Udalosť ju šokovala

Úrad predsedníčky vlády pre dánsku štátnu vysielaciu spoločnosť DR v piatok povedal, že Frederiksenovú udalosť „šokovala“.

V Dánsku a vo zvyšku 27-člennej Európskej únie sa konajú voľby do Európskeho parlamentu. Podľa správ z médií sa však útok nestal na volebnom podujatí.

Viac k témam: Dánska premiérka
Zdroj: SITA.sk – Dánsku premiérku napadol v Kodani neznámy muž, z udalosti je šokovaná © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Sú mačky rezervované a ľahostajné? Výskum ukázal, že to tak nie je, dokonca pociťujú smútok

Vedci spolupracovali s viac ako 450 majiteľmi mačiek, ktorí nedávno stratili ďalšie domáce zviera, či už mačku alebo psa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *