Home / SLOVENSKO / Znemožniť ľuďom v osobnom bankrote kandidovať na riaditeľa STVR je diskriminujúce, tvrdí Progresívne Slovensko

Znemožniť ľuďom v osobnom bankrote kandidovať na riaditeľa STVR je diskriminujúce, tvrdí Progresívne Slovensko

6.6.2024 (SITA.sk) – Vládna koalícia chce znemožniť ľuďom v osobnom bankrote kandidovať do novej Rady Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR) a na funkciu budúceho generálneho riaditeľa tejto inštitúcie, čo diskriminuje takmer 78-tisíc ľudí na Slovensku.

Uviedla to v stanovisku opozičná poslankyňa Zuzana Števulová. Podľa nej predmetná podmienka nemá obdobu v žiadnom inom predpise o prístupe k práci alebo k funkcii.

Ponuka a trest

„Osobný bankrot je inštitút, ktorý štát ľuďom ponúka, nemôže ich teda zároveň trestať za jeho využitie,” uviedla Števulová.

Schopnosť kandidátov hospodáriť s rozpočtom a s verejnými prostriedkami sa navyše podľa progresívcov dá overiť počas ich vypočutia.

Súhlasili aj niektorí z koalície

Števulová doplnila, že so stiahnutím danej podmienky na základe výzvy Progresívneho Slovenska súhlasili aj niektorí politici z prostredia koalície.

„Naďalej však budeme trvať na stiahnutí zákona o STVR ako celku, keďže jeho cieľom je úplné ovládnutie verejnoprávnych médií,“ dodala Števulová.

Viac k témam: Kandidatúra, Osobný bankrot
Zdroj: SITA.sk – Znemožniť ľuďom v osobnom bankrote kandidovať na riaditeľa STVR je diskriminujúce, tvrdí Progresívne Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Premiér Fico bude mať po atentáte trvalé následky, čoskoro sa však objaví na verejnosti, oznámil Kaliňák

Robert Fico sa chystá postupnými krokmi chytiť všetkých svojich povinností, uviedol Robert Kaliňák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *