Home / SLOVENSKO / Hasiči zasahujú vo Vranove nad Topľou a v ďalších obciach, odstraňujú následky po silných dažďoch

Hasiči zasahujú vo Vranove nad Topľou a v ďalších obciach, odstraňujú následky po silných dažďoch

4.6.2024 (SITA.sk) – Vranovskí hasiči aktuálne zasahujú pri odstraňovaní následkov výdatných zrážok v mestskej časti Vranova nad Topľou Čemerné a obciach Kamenná Poruba a Vechec.

Ako agentúru SITA informoval operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Prešove, s intenzívnymi prácami na odstraňovaní vody začali krátko po 12:00.

„Momentálne vysielame hasičov z Vranova, záchrannú brigádu z Humenného a do pohotovosti zvolávame aj dobrovoľníkov s tým, aby nám prišli pomôcť v týchto obciach. Problémom je najmä voda a blato stekajúce z polí. V Čemernom zase nestíha odvádzať vodu kanalizácia a potom ľuďom voda vyráža v pivniciach,“ konkretizoval operačný dôstojník.

Pre okres Vranov nad Topľou vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) meteorologickú výstrahu 2. stupňa pred búrkami. Rovnako 2. stupeň výstrahy platí od 11:35 do 16:00 aj pre okresy Svidník a Stropkov.

V okrese Vranov nad Topľou, ale aj okresoch Bardejov a Humenné platí aj hydrologická výstraha 1. stupňa pre hornú časť povodia Bodrogu. Rovnako prvý stupeň výstrahy vydal SHMÚ aj pre okresy Prešov a Sabinov v povodí Torysy.

Viac k témam: Hasiči, Silné dažde, Záplavy
Zdroj: SITA.sk – Hasiči zasahujú vo Vranove nad Topľou a v ďalších obciach, odstraňujú následky po silných dažďoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *