Home / SVET / Estónci odovzdali prvé hlasy v eurovoľbách, v prieskumoch viedla strana Urmasa Reinsalua

Estónci odovzdali prvé hlasy v eurovoľbách, v prieskumoch viedla strana Urmasa Reinsalua

3.6.2024 (SITA.sk) – Voľby do Európskeho parlamentu sa síce oficiálne konajú od 6. do 9. júna, prvé hlasy však voliči odovzdali už v pondelok. Trojdňový náskok majú voliči v Estónsku, ktorí mohli začať hlasovať prostredníctvom internetu už v pondelok od 9:00 a osobne od poludnia.

Svoje hlasy môžu odovzdať až do 20:00 v sobotu. Informuje o tom portál Politico. Do 720-členného europarlamentu si Estónci vyberajú sedem zástupcov.

V prieskumoch o európskych voľbách počas ostatných šiestich mesiacov viedla konzervatívna strana Vlasť bývalého ministra zahraničia Urmasa Reinsalua. Strana sa stavia proti zeleným opatreniam a požaduje väčší dohľad nad výstavbou železničnej siete spájajúcej Pobaltie s Poľskom.

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Estónci odovzdali prvé hlasy v eurovoľbách, v prieskumoch viedla strana Urmasa Reinsalua © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi pri útoku na Charkov zranili najmenej 12 civilistov, počas noci vypustili 80 dronov

Ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany podľa ukrajinského letectva zneškodnili v 71 ruských bezpilotných lietadiel Šáhid, ktoré označili ako „potulujúcu sa ruskú muníciu“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *