Home / SLOVENSKO / Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu, dočasne ho povedie podpredseda Igor Králik

Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu, dočasne ho povedie podpredseda Igor Králik

31.5.2024 (SITA.sk) – Ján Hrubala v piatok končí vo funkcii predsedu Špecializovaného trestného súdu. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková, súd bude až do výberu nového predsedu viesť podpredseda Igor Králik.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa uskutoční výberové konanie na nového predsedu súdu. Rezort spravodlivosti v tejto súvislosti skonštatoval, že o záležitosti bude informovať, keď bude vec aktuálna.

Doterajší predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala v polovici mája po stretnutí s ministrom spravodlivosti Borisom Suskom oznámil, že končí vo funkcii. Minister mu totiž oznámil, že si s ním ako s predsedom súdu nevie predstaviť spoluprácu.

„V rámci výkonu štátnej správy súdov by spolupráca mala byť založená na dôvere, a ak neexistuje, je viacero spôsobov ukončenia takejto spolupráce. Jedným z nich je vzdanie sa funkcie predsedu súdu a takýto krok som učinil,“ vyhlásil Hrubala. Suskovi sa konkrétne nepáčil postup Hrubalu v disciplinárnom konaní voči sudcovi Michalovi Trubanovi.

Viac k témam: Justícia, Minister spravodlivosti SR, Súdy, Vedenie
Zdroj: SITA.sk – Hrubala končí ako predseda Špecializovaného trestného súdu, dočasne ho povedie podpredseda Igor Králik © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Letná sezóna sa na kúpalisku v Považskej Bystrici skončila, návštevnosť dosiahla takmer 27-tisíc ľudí

V rámci letnej sezóny bolo kúpalisko pre nepriaznivé počasie zatvorené devätnásť dní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *