Home / SLOVENSKO / Kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov, išlo o prekročenú rýchlosť aj alkohol za volantom

Kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov, išlo o prekročenú rýchlosť aj alkohol za volantom

29.5.2024 (SITA.sk) – Utorňajšia (28. mája) kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov. Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, kontrola cielila na alkohol, rýchlosť aj základné povinnosti vodičov.

Z 209 zistených priestupkov bolo 198 vyriešených v blokovom konaní. Najviac, a to 94, sa ich týkalo prekročenia povolenej rýchlosti.

Z vyše tisícky vykonaných dychových skúšok na alkohol bolo pozitívnych päť, z toho dvaja cyklisti. „Dvaja vodiči, ktorí ,nafúkaliʻ viac ako 1 promile skončili v policajnej cele a obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky ich neminie,“ uviedla polícia.

Policajti tiež avizovali, že plánujú v takýchto kontrolách pokračovať. Dodali, že počas minulého týždňa pristihli pod vplyvom alkoholu 24 vodičov. Apelovali tiež na vodičov a vodičky, aby si pod vplyvom alkoholu za volant nesadali.

Viac k témam: Alkohol za volantom, Prekročená rýchlosť, priestupky
Zdroj: SITA.sk – Kontrola na cestách Košického kraja odhalila vyše 200 priestupkov, išlo o prekročenú rýchlosť aj alkohol za volantom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *