Home / SVET / Macron podporuje právo Ukrajiny udrieť na vojenské ciele v Rusku, svoj názor vyjadril aj Scholz

Macron podporuje právo Ukrajiny udrieť na vojenské ciele v Rusku, svoj názor vyjadril aj Scholz

29.5.2024 (SITA.sk) – Francúzsky prezident Emmanuel Macron podporuje právo Ukrajiny zasiahnuť vojenské základne v Rusku, z ktorých je Ukrajina ostreľovaná.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako referuje web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na nemecký spravodajský kanál n-tv, Macron to uviedol na tlačovej konferencii s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom počas jeho utorňajšej návštevy Nemecka.

„Musíme im (Ukrajine, pozn.) dovoliť neutralizovať (ruské) vojenské základne, z ktorých sú odpaľované rakety,“ povedal Macron a zdôraznil, že útoky na Ukrajinu sú vedené z územia Ruska. Z týchto komentárov nie je jasné, či francúzsky prezident hovoril o použití západných zbraní proti cieľom v Rusku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Nemecký kancelár Scholz zasa zdôraznil, že Ukrajina „má podľa medzinárodného práva každú možnosť robiť to, čo robí“ a že západné krajiny, ktoré Ukrajine poskytujú zbrane, „preskúmali všetky pravidlá ich použitia, ktoré sú založené na medzinárodnom práve“.

Viac k témam: Francúzsky prezident, Nemecký kancelár, rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Macron podporuje právo Ukrajiny udrieť na vojenské ciele v Rusku, svoj názor vyjadril aj Scholz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *