Home / SLOVENSKO / Šimečka vyzýva Pellegriniho, aby sa ako novozvolený prezident zastal nezávislých médií

Šimečka vyzýva Pellegriniho, aby sa ako novozvolený prezident zastal nezávislých médií

27.5.2024 (SITA.sk) – Progresívci vyzývajú budúceho prezidenta Petra Pellegriniho, aby sa zastal nezávislých médií. Informoval o tom predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka. Boj o nezávislosť médií sa podľa jeho slov týka televízií Markíza, Joj aj RTVS.

Ich politické diskusie a spravodajstvo sú pod veľkým tlakom,“ skonštatoval Šimečka a vyzval Pellegriniho k záväzku, že bude spoločnosti a politikom príkladom, že sa zastane relevantných médií, a že sa vyjadrí, že ako prezident nebude bojkotovať žiadne z celoštátnych televízií, rozhlasov či denníkov. Ďalej ho žiada, aby sa nepridal k tým, ktorí na nich zvyšujú tlak a znemožňujú im robiť prácu ochrancov demokracie.

Poďme naplniť slová o spoločenskom zmieri v praxi a začnime tým, čo teraz najviac horí. Záchranou nezávislých, slobodných, relevantných médií, ktoré sú pre príslušnosť Slovenska k civilizovanej Európe úplne kľúčové,“ vyhlásil predseda PS.

Viac k témam: ochrana médií, Predseda Progresívneho Slovenska, Zvolený prezident
Zdroj: SITA.sk – Šimečka vyzýva Pellegriniho, aby sa ako novozvolený prezident zastal nezávislých médií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *