Home / SLOVENSKO / Organizácie vyzvali kandidátov do eurovolieb, aby prijali záväzok pre lepšiu ochranu zvierat. Zatiaľ sa pripojilo 46 z nich

Organizácie vyzvali kandidátov do eurovolieb, aby prijali záväzok pre lepšiu ochranu zvierat. Zatiaľ sa pripojilo 46 z nich

27.5.2024 (SITA.sk) – Organizácie na ochranu zvierat prostredníctvom kampane Voľte za zvieratá vyzvali kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu (EP), aby sa zaviazali urobiť viac pre ochranu zvierat v Európskej únii (), ak budú zvolení. Na Slovensku túto kampaň realizujú organizácie Sloboda zvierat a Humánny pokrok. Podľa týchto organizácii takýto záväzok na Slovensku doposiaľ prijalo 46 kandidátov.

10 kľúčových tém v oblasti ochrany zvierat

Podľa organizácií táto kampaň vyzýva kandidátov na prijatie takzvaného sľubu pre zvieratá, ktorý zahŕňa 10 kľúčových tém v oblasti ochrany zvierat. Tie by sa podľa nich mali naliehavo riešiť zmenou právnych predpisov EÚ. Predpisy by sa mali týkať prepravy živých hospodárskych zvierat, používania zvierat vo vede a výskume, welfare rýb a vodných druhov, ochrany voľne žijúcich zvierat, dovozu produktov živočíšneho pôvodu z tretích krajín či dobrých životných podmienok spoločenských zvierat.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Ďalej by sa mal zakázať chov kožušinových zvierat a predaj kožušín na trhu EÚ, ako aj klietkové chovy v poľnohospodárstve. Témy sa tiež týkajú udržateľnosti produkcie potravín, ako aj požiadavky na vymenovanie komisára EÚ pre dobré životné podmienky zvierat.

Signatárov a signatárky Sľubu pre zvieratá budú zverejňovať

„Sloboda zvierat a Humánny pokrok budú až do moratória na stránke Voltezazvierata.sk uvádzať signatárov a signatárky Sľubu pre zvieratá, a vyzývať voličov, aby vo voľbách do EP mali na pamäti ochranu zvierat a to, ktorí kandidáti a kandidátky sa zaviazali pracovať v prospech zvierat,“ uviedla Silvia Čaňová zo Slobody zvierat. Zároveň dodala, že ju teší koľko veľa kandidátov zo Slovenska sa podpísalo za záväzok.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Podľa Lucie Tupej z Humánneho pokroku si aj ľudia na Slovensku prajú, aby boli zvieratá lepšie chránené. „Dosiahnuť to môžeme jedine tak, že budeme voliť kandidátov a kandidátky, ktorí načúvajú verejnosti a nie je im ľahostajné utrpenie zvierat,” povedala Tupá.

Viac k témam: Ochrana zvierat, Požiadavky, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024, Voľte za zvieratá, Záväzky
Zdroj: SITA.sk – Organizácie vyzvali kandidátov do eurovolieb, aby prijali záväzok pre lepšiu ochranu zvierat. Zatiaľ sa pripojilo 46 z nich © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *