Home / SVET / Scholz: Rusko stráca mesačne 24-tisíc vojakov, Putin je pripravený obetovať vysoké straty na armáde

Scholz: Rusko stráca mesačne 24-tisíc vojakov, Putin je pripravený obetovať vysoké straty na armáde

27.5.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda v agresívnej vojne proti Ukrajine stráca každý mesiac 24-tisíc vojakov, uviedol nemecký kancelár Olaf Scholz.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Existuje údaj, podľa ktorého každý mesiac zahynie alebo je vážne zranených 24-tisíc ruských vojakov,“ povedal kancelár pre televíznu stanicu n-tv. Informuje o tom spravodajský web Ukrajinská pravda.

Scholz poznamenal, že šéf Kremľa Vladimir Putin je v agresívnej vojne, ktorú rozpútal, pripravený obetovať veľký počet svojich vojakov. Zároveň zdôraznil, že Putin „v záujme imperialistickej megalománie“ straty svojej armády neberie do úvahy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: Nemecký kancelár, Ruská armáda, ruské straty, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Scholz: Rusko stráca mesačne 24-tisíc vojakov, Putin je pripravený obetovať vysoké straty na armáde © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lídri Únie sa stretnú v Bruseli, diskutovať budú o obsadení najvyšších pozícií po eurovoľbách

Voľby do Európskeho parlamentu priniesli posun európskej politiky viac doprava a veľké proeurópske strany v Paríži a Berlíne utrpeli prehry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *