Home / SVET / Zelenskyj chce útočiť západnými zbraňami na ciele v Rusku, pýta si súhlas od partnerov Kyjeva (video)

Zelenskyj chce útočiť západnými zbraňami na ciele v Rusku, pýta si súhlas od partnerov Kyjeva (video)

27.5.2024 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval partnerov Kyjeva, aby mu umožnili útočiť západnými zbraňami na vojenské ciele na ruskom území. Vo svojom prejave povedal, že Ukrajina vie, kde sa sústreďujú ruské vojská, a pozná oblasti, z ktorých štartujú ruské rakety a bojové lietadlá. Informuje o tom portál Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Zničiť túto teroristickú silu, a tým zachrániť tisíce životov a zaručiť zastavenie rozširovania vojny, je čisto politické rozhodnutie. Rozhodnutie, ktoré treba urobiť,“ vyjadril sa Zelenskyj. Tiež vyzval partnerov, aby urýchlili a zvýšili dodanie stíhačiek F-16 Ukrajine.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zároveň im poďakoval za vyjadrenie sústrasti a odsúdenie ruského útoku na hypermarket v Charkove, ktorý 25. mája zabil 16 ľudí.

„Je dôležité, aby toto odsúdenie viedlo k úplne spravodlivým dôsledkom. Že konečne získame dostatočný počet systémov protivzdušnej obrany na ochranu Ukrajiny a našich miest. A že naši partneri majú dostatok odhodlania na preventívnu ochranu pred ruskými teroristami, rovnako ako by zaútočili na akéhokoľvek iného teroristu, zničiť ich skôr, ako začnú brať životy,“ zdôraznil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Zelenskyj chce útočiť západnými zbraňami na ciele v Rusku, pýta si súhlas od partnerov Kyjeva (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krymský most pre Rusko stratil strategický význam, podľa ukrajinskej armády je však legitímnym cieľom

Moskva ho na vojenské účely už takmer nepoužíva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *