Home / šport / Hokej / Musíme robiť menej chýb a o rok vymyslieť niečo lepšie, povedal Kelemen po prehre s Kanadou (foto)

Musíme robiť menej chýb a o rok vymyslieť niečo lepšie, povedal Kelemen po prehre s Kanadou (foto)

24.5.2024 (SITA.sk) – Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie Miloš Kelemen priznal, že v zápasoch proti takým silným protivníkom, ako sú Kanaďania, musia hrať Slováci čo najviac v plnom počte a vyhýbať sa momentom, keď inkasujú dvakrát v rýchlom časovom slede. To sa Slovákom vo štvrtkovom štvrťfinále proti „javorovým listom“ stalo v úvode prvej i tretej tretiny a napokon prehrali 3:6.

Tím ukázal srdce

To sa nám nemôže stávať s takýmto súperom. Mimo toho sme odohrali dobrý zápas. Tlačili sme sa do bránky a je to veľká škoda,“ rozhovoril sa Kelemen vo videu na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

>>> Slovensko na MS v hokeji 2024

Proti tímu ako Kanada je veľmi ťažké doťahovať. Snažili sme sa, vedeli sme, že to bude ťažké, ale pokúsili sme sa o to… Tím ukázal srdce, len škoda tých inkasovaných gólov.

Turnaj si užili

Aj podľa Kelemena bol turnaj v podaní Slovákov „hore-dole“. Samotný 24-ročný útočník pôsobiaci v zámorí na turnaji skóroval trikrát, pričom všetky tri góly zaznamenal proti mužstvám spoza Atlantiku – dva proti Američanom a jeden proti Kanaďanom.

Viac o téme: MS v hokeji 2024

My sme si turnaj užili. Diváci v Ostrave boli výborní, takže je to o to smutnejšie, že si ešte nezahráme ďalšie dva zápasy. Ťažko sa mi to teraz hodnotí. Chceli sme prejsť cez štvrťfinále a vedeli sme, že na to máme, keď každý odovzdá maximum,“ povedal Kelemen.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Štvrťfinále MS v hokeji 2024: Kanada – Slovensko (fotografie)

Tvrdí, že Slovákom v niektorých chvíľach možno chýbali skúsenosti a vyzretosť. „O rok budeme znova o čosi skúsenejší. Musíme sa naučiť vyhrávať tie veľké zápasy. Nie je to o tom, že dáme Kanade sedem-osem gólov. Inkasovali sme šesťkrát a to je dosť. Musíme robiť menej chýb, sústrediť sa od začiatku a byť zodpovední. Teraz treba dobre pracovať v kluboch, znova sa stretnúť o rok a vymyslieť niečo lepšie,“ skonštatoval Kelemen.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2024, Praha, Slovensko na MS v hokeji 2024
Zdroj: SITA.sk – Musíme robiť menej chýb a o rok vymyslieť niečo lepšie, povedal Kelemen po prehre s Kanadou (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bobrovskij vymazal strelcov Edmontonu na čele s McDavidom, Florida vedie 1:0 (video)

Oilers nevyužili ani jednu z troch presiloviek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *