Home / EKONOMIKA / Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda

Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda

22.5.2024 (SITA.sk) – Nevyčerpané kapitálové výdavky z roku 2022 v súvislosti s projektom Elektronická platforma verejného obstarávania (EPVO) pôjdu na rôzne iné výdavky.

Zmena použitia financií

V rámci zmeny účelu použitia takmer 732-tisíc eur v kapitole Úradu podpredsedu vlády, ktorý neriadi ministerstvo, je určených 570-tisíc eur na bežné výdavky na prevádzku informačného systému EPVO v Oracle cloude. Uvedená platforma verejného obstarávania je prevádzkovaná vo verejnej časti vládneho cloudu. Zmenu použitia financií v stredu odobrila vláda.

Ďalších zhruba 84-tisíc eur pôjde na konzultačné služby k bezpečnosti elektronickej platformy pre spomínanú aplikáciu, na telekomunikačnú a výpočtovú techniku a licencie 71-tisíc eur. Zvyšné peniaze sú určené na zhodnotenie motorových vozidiel.

Rozpočtovým opatrením v roku 2022 bolo v kapitole Úradu vlády SR pre úrad vicepremiéra povolené prekročenie limitu výdavkov na vytvorenie EPVO vo výške cez 5 miliónov eur. V súčasnosti je z tejto sumy zostatok finančných prostriedkov v objeme takmer 3,2 milióna eur.

Náklady na prevádzku

Pred delimitáciou informačných systémov elektronického verejného obstarávania a elektronického trhoviska, ktoré tvoria informačný systém EPVO, boli ich prevádzkové náklady zhruba 1,86 milióna eur ročne.

Náklady v projektu prvej fáze projektu, vrátane migrácie systémov do vládneho cloudu s úpravami, konkrétne do Oracle cloudu, presiahli 2 milióny eur. Náklady na prevádzku platformy dosahujú takmer 2 milióny eur ročne.

Viac k témam: Verejné obstarávanie, vláda SR
Zdroj: SITA.sk – Nevyčerpané státisíce eur pôjdu na informačný systém verejného obstarávania, zmenu použitia financií odobrila vláda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

PS vyzýva koalíciu na podporenie návrhu o zvýšení odvodovej odpočítateľnej položky, získa tým aj štát (video)

V súčasnosti maximálna výška zvýhodneného odvodového zaťaženia je stanovená na sumu 200 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *